Címlap Hírek Kézműves hittantábor
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Kézműves hittantábor PDF Nyomtatás E-mail

A július 11-ig tartó hittantáborra az Árpád-házi Szent Erzsébet plébánián a 3.-4. osztályos tanulókat szólítottuk meg. Sok kedves gyermek jelentkezett, és 19-en vettek részt a táborban, emellett négy középiskolás fiatal Brigitta, Valika, Melitta, Martin segítette Imre atya, Flóri atya, Brigi néni, Emese néni, Ági néni, Gábor bácsi és Erika nővér munkáját.

A tábor tervezete Árpád-házi Szent Erzsébet életére épült, illetve a napi vezérfonalunk a Nyolc boldogság mondások megismerése, elmélyítése volt.

A hittan-tábor kézműves tábor is volt egyben. Reggel a templomban egy elmélkedéssel kezdtünk, ahol minden nap két boldogságot beszéltünk meg, majd ezt követően a plébánián alkottak a gyermekek. Sok szép kézműves munka sikerült. Csináltak a gyermekek fatolltartót dekopázs technikával, feldíszítettek egy cserepet, melyben a Magvető példabeszédével elszórtuk a búzamagokat, készítettek gipszmintákat, gyönyörű könyvjelzőket hímeztek, képkereteket ragasztottak, készítettek gyertyatartót zselégyertyával.

Ebéd után fél órás csendes pihenő volt, miközben mesét hallgattak, vagy filmet néztek. Majd ezt követően Gábor bácsival kimentek a Ligetbe és óriási örömmel sportoltak. Volt röplabdabajnokság, számháború, foci, majd délután a templomban fejeződött be a nap imádsággal, visszatekintéssel, és az uzsonna elfogyasztása után térhettek haza a gyermekek.

A szombati nap a jutalom nap volt, mert elmentünk a Dóm tornyába és az Egyházi Múzeumba. Vasárnap a tábor záró szentmisén hálát adtunk Istennek a sok közös élményért, a kézműveskedésért, a délutáni játékokért, az együtt létért.

Sok értékes munka született. A legnagyobb érték azonban az, ahogyan egymásra figyeltek a gyermekek és felnőttek. Szeretetben, békességben megpróbáltuk megélni a Nyolc boldogságot Szent Erzsébet és Szent Ferenc segítségével Jézus Krisztusra figyelve.

Drávainé Kovács Ágnes
katekéta

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 140 vendég böngészi