Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Fiatal felnőttek imacsoportja PDF Nyomtatás E-mail

„Az Úr hallja imám, hogyha hívom, válaszol, jó az Úr, benne bízom, a nevét magasztalom.”

Kis csoportunk, melynek tagjai részben az egykori „keddi csoportból” (egyetemisták- fiatal felnőttek), részben a Taizé-i lelkiséget, énekes imádságokat kedvelő hívek közül kerülnek ki, fontos céljának tartja, hogy a rohanó hétköznapokban legyen alkalmunk, kis időnk megállni és elmélyülten imádkozni. A Taizé-i imádságok, énekek egyszerűsége, szépsége, ismétlődése segít bennünket az Istennel való minél valóságosabb találkozásban. Olyanok felé is nyitott a közösségünk, akik még csak most ismerkednek a kereszténységgel, az imádsággal, keresik az élet igazi értelmét. Olyanok felé, akik még talán nem is tudják, hogy mit is jelent megtapasztalni, hogy az ima nem csupán valami alkalmi segélykiáltás Isten felé, hanem annál jóval többet jelentő élő kapcsolat, szüntelen párbeszéd…

Réka

Azért fontos nekem a Taizé csoport, mert amikor összejövünk, imaórát tartunk, olyan közösség teremtődik meg, ami nem hétköznapi. Visszajönnek azok az emlékek is, amik Franciaországban raktározódtak el bennem. Kiemel a mindennapokból. Olyan, mintha a Színeváltozás-hegyi történetet olvasnám.

Anett

Azért fontos nekem a Taizé csoport, mert itt a közösség szeretetében és Isten jelenlétében feloldódhatunk a hétköznapok szürkeségéből és egyhangúságából. Alkalom van a csendes és a közös imádságra, a közös éneklésre. Az imák után együtt maradunk és baráti beszélgetésben osztjuk meg életünk eseményeit, történéseit, az előző találkozástól a jelenig.

Lajos

A közös imádságainkat általában havonta tartjuk. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

Kapcsolat: 20-8230-499-es telefonszámon.

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 20 vendég böngészi