Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Viktorné   

A katolikus közösségeknek talán az egyik legszebb ünnepe az elsőáldozás. Így volt ez idén május 29-én, Krisztus szent testének és vérének ünnepén („Úrnapján”) az Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomunkban a 9.30-kor kezdődő családi misén. Az ezt megelőző napon, mintegy előkészületként a szentáldozásra a 22 hittanos gyermek életében először végezhette el a szentgyónását, vagyis nyerhette el a bűnbocsánat szentségét, majd vasárnap szentáldozáshoz járultak. Nagyon készültek erre a napra, hogy tiszta szívvel és lélekkel vegyék magukhoz Krisztus testét és vérét. Erre az alkalomra eljöttek a gyerekek rokonai is, hogy együtt ünnepeljenek velük a szépen feldíszített templomunkban.

Bővebben...
 
Nagycsütörtök PDF Nyomtatás E-mail

A nagycsütörtöki szertartás képekben.

Bővebben...
 
Ökumenikus imahét PDF Nyomtatás E-mail

Szeged különböző templomaiban az ökumenikus imahét alkalmából együtt imádkoztunk katolikus, ortodox és protestáns felekezetű krisztushívők, hogy ezáltal is mind nagyobb egységre jussunk Jézus akarata szerint. Január 22-én, pénteken a Teréz-templomban mi, az újszegedi katolikusok voltunk a házigazdák. A fiatalok által vezetett taizéi énekekbe mindenki be tudott kapcsolódni.

Bővebben...
 
Pásztorjáték PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Viktorné Ili   

A szülők adventjei és karácsonyai nem fognak elveszni a múltba, mert örökségül adjuk gyerekeinknek, hiszen 10-20 év múlva ugyanúgy fogják ezeket az ünnepek megélni, ahogyan tőlünk ma megtanulják.

Bővebben...
 
Tágas Tér Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

A Szegedi Ökumenikus Lelkészkör kezdeményezésével és szervezésében, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye támogatásával szeptember 25-27. napjaiban megvalósuló Tágas Tér Fesztiválon plébániánk is aktív szerepet vállalt.

Bővebben...
 
Mária-napok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szántóné Babi, Lucs Ili   

Szeptember 8 és 12 között ismét gazdag lelki élményekben lehetett részünk, akik részt vettünk a hagyományos újszegedi Mária-napokon. Öt estén át ünnepelhessük a Szűzanyát a szentmisékben, rózsafüzér imádságokban, zenés áhítatok során.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 19 vendég böngészi