Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Orgonaszentelés PDF Nyomtatás E-mail

A Teréz templom búcsúnapját Kalkuttai Boldog Teréz ünnepén, szeptember 5-én, szombaton a 17 órai szentmisében tartottuk. Főtisztelendő Gyulay Endre püspök úr – aki a templomépítés szorgalmazója és támogatója volt – vállalta az orgonaszentelést és az ünnepi szentmise megtartását. A szentmisén plébániánk Szent Cecília Kórusa énekelt. Ezt követően Simon Bálint orgonajátékát élvezhettük, melyben bemutatta az új orgonában rejlő lehetőségeket.

Bővebben...
 
Lelki gyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aradi Márta   

A lelkigyakorlatra július 9-től 12-ig került sor dr. Sávai János atya vezetésével, akit már sokan ismernek és szeretnek. Az atya a lelkigyakorlat idejére plébániánk vendége volt. A lelkigyakorlat témájául a „hallásjavítás” címet választotta atya, amin a belső hallásra, Istenre figyelésre gondolt. Ennek megértésére, a „hallásfejlődésben” vezető atyánk azzal segített minket, hogy az ószövetségből néhány „halló embert” és az ő élethelyzetüket hozta közelebb hozzánk, tette a mi hétköznapjainkban is érthetővé, mélyebben értelmezhetővé.

Bővebben...
 
Csíksomlyói zarándoklat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Talló Éva   
2015. május 28. csütörtök, 15:22

A csíksomlyói pünkösdi zarándoklat 2015. május 21-25-ig tartott. A várva várt napon május 21-én, csütörtökön pontosan déli 12 órakor indultunk a Torontál téri parkolóból Szeltersz-völgybe.

Módosítás dátuma: 2015. június 23. kedd, 13:27
Bővebben...
 
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi gyerekek május 10-én voltak elsőáldozók. Az elsőáldozáson készült videó (Vörös Csaba) és fotók (Krisztin Németh István) megtekinthetők itt.

Bővebben...
 
Egyházzenei programok PDF Nyomtatás E-mail

A Szent Erzsébet templomban

Bővebben...
 
Passiójáték a Ligetben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

"Királyi zászló jár elől, keresztfa titka tündököl…" Ezzel a szép népénekkel indult és záródott - mintegy keretet adva - a virágvasárnapi szabadtéri Csíksomlyói passiójáték az újszegedi Ligetben. Egyedülálló és különleges volt ez a virágvasárnapi esemény városunkban, hiszen első alkalommal láthatott, hallhatott a közönség Szegeden szabadtéri passiójátékot.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 12 vendég böngészi