Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Lelkigyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

A nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédek mindig nagyon tartalmasak, elgondolkodtatóak, valójában mély lelki felkészülésre serkentenek bennünket húsvét misztériumának megértéséhez. Az idei évben sikerült megnyerni Dr. Sávai János nyugalmazott teológiatanárt, aki nem ismeretlen egyházi közösségünk körében, hiszen több alkalommal misézett már mindkét templomunkban. Rendkívül bölcs, jóságos, szelíd, időnként humoros tanításából mindannyian sokat tanulhattunk, szentbeszédeiből gazdagon töltekezhettünk. Már a szentmise kezdetén elhangzott indító gondolatai ráhangoltak bennünket az intenzív jelenlétre.

Bővebben...
 
A keresztények egységéért PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Thorday Attila   

Jézus kifejezett akarata volt, hogy az őt követők szeressék egymást, hiszen ebből lesz felismerhető Isten irántunk való szeretete. Ha a történelmi viszontagságok okozta ellenségeskedésre vagy a szívünkben is megbújó idegenkedésre gondolunk, bizony van mit jóvátennünk!

Bővebben...
 
Hittanosok a Dunakanyarban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Piros Adorján   

Az őszi iskolai szünetben plébániánk gimis hittanosainak java része a Pilisben járt egy háromnapos kiránduláson. Szállásunk a dömösi plébánián volt, ahonnan csillagtúraszerűen jutottunk el a Rám-szakadékot megmászva Dobogókőre, vagy másnap eljutottunk a Vadállókövekhez és a Prédikálószékhez, hogy onnan csodáljuk meg a Dunakanyart.

Bővebben...
 
Képviselőtestületi választás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Thorday Attila   

November 8-9-én, a szombat-vasárnapi szentmisék keretében megtartottuk az egyházközségi képviselőtestületi választásokat. A jelöltállítás a korábbi képviselők feladata volt, s a jelöltlistán az októberi Liget Hírmondóban ismertettük. A szavazásban részt vehetett minden plébániához tartozó nagykorú hívő, aki részt vett a hétvégi szentmisék valamelyikén.

Bővebben...
 
Testvérplébániánk látogatása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

Ahogy léteznek testvérvárosok, úgy létezik testvérplébánia is, legalábbis számunkra, hiszen a Kalkuttai Teréz anya tiszteletére szentelt templomépületünk és a marosvásárhelyi Szent Család templom, mint két testvér, úgy hasonlítanak egymásra, pedig a tervezők nem ismerték egymást.

Bővebben...
 
Teréz-templom búcsúja PDF Nyomtatás E-mail

A Teréz-templom búcsújának képei.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 15 vendég böngészi