Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Tanévkezdő hittanos találkozó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kocsis Ili, Behánné Brigi, Piros Adorján   

Keresztségünkben mindannyian meghívást kaptunk arra, hogy Jézus tanítványai legyünk, életünk során pedig újra meg újra hív minket, hogy őhozzá tartozzunk. Minden szentség vételekor meghallhatjuk ezt a hívó szót, de minden együttlétünk, amikor az Ő nevében gyűlünk össze is alkalmat ad a hívását meghallanunk.

 

Bővebben...
 
Orgonaszentelés PDF Nyomtatás E-mail

A Teréz templom búcsúnapját Kalkuttai Boldog Teréz ünnepén, szeptember 5-én, szombaton a 17 órai szentmisében tartottuk. Főtisztelendő Gyulay Endre püspök úr – aki a templomépítés szorgalmazója és támogatója volt – vállalta az orgonaszentelést és az ünnepi szentmise megtartását. A szentmisén plébániánk Szent Cecília Kórusa énekelt. Ezt követően Simon Bálint orgonajátékát élvezhettük, melyben bemutatta az új orgonában rejlő lehetőségeket.

Bővebben...
 
Lelki gyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aradi Márta   

A lelkigyakorlatra július 9-től 12-ig került sor dr. Sávai János atya vezetésével, akit már sokan ismernek és szeretnek. Az atya a lelkigyakorlat idejére plébániánk vendége volt. A lelkigyakorlat témájául a „hallásjavítás” címet választotta atya, amin a belső hallásra, Istenre figyelésre gondolt. Ennek megértésére, a „hallásfejlődésben” vezető atyánk azzal segített minket, hogy az ószövetségből néhány „halló embert” és az ő élethelyzetüket hozta közelebb hozzánk, tette a mi hétköznapjainkban is érthetővé, mélyebben értelmezhetővé.

Bővebben...
 
Csíksomlyói zarándoklat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Talló Éva   
2015. május 28. csütörtök, 15:22

A csíksomlyói pünkösdi zarándoklat 2015. május 21-25-ig tartott. A várva várt napon május 21-én, csütörtökön pontosan déli 12 órakor indultunk a Torontál téri parkolóból Szeltersz-völgybe.

Módosítás dátuma: 2015. június 23. kedd, 13:27
Bővebben...
 
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi gyerekek május 10-én voltak elsőáldozók. Az elsőáldozáson készült videó (Vörös Csaba) és fotók (Krisztin Németh István) megtekinthetők itt.

Bővebben...
 
Egyházzenei programok PDF Nyomtatás E-mail

A Szent Erzsébet templomban

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi