Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Egyházzenei koncertek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

Május az egyházzene, ugyanakkor Mária hónapja. Ez időben kisebb-nagyobb hangszeres együttesek, kórusok, szólisták készülnek a zenés áhítatokra, hangversenyekre templomainkban, szép muzsikájukkal dicsőítve, magasztalva az Istent. A Szent Erzsébetnek dedikált templomunkban három alkalommal, három kórus remekül összeállított programjában gyönyörködhettünk.

 

Bővebben...
 
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail

Május 18-án, elsőáldozás alkalmából 13 gyermek és egy felnőtt részesült először az áldozás szentségében.

Bővebben...
 
Nagyböjti lelkigyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szalamin Edit   

Nagyböjti lelkigyakorlatunk vezetője, Dr. Fila Béla professzor úr április 5-én délelőtt tartotta meg előadását Ferenc pápa első enciklikájáról, apostoli buzdításáról, az evangélium hirdetéséről a mai világban. Szavaiból nagy szeretet és őszinte elismerés áradt a Szentatya személye és egyházmegújító törekvései iránt. Megéreztette, sőt tudatosította bennünk, hogy egy igen komoly és mélyreható változás kezdetének vagyunk tanúi. Kiemelte, hogy Ferenc pápa az újító törekvéseit új keretbe foglalja, és ez a keret a XXI. sz. globális világának társadalmi problémahalmaza.

Bővebben...
 
Nagyhét PDF Nyomtatás E-mail

Nagycsütörtökön este az Utolsó Vacsora miséjén felidéztük a gyöngéd alázattal végzett jézusi lábmosást. A felnőtt katekumen testvérek elsőáldozáshoz járultak az Erzsébet-templomban. Nagypénteken a nagypénteki szertartás igeliturgiából és kereszthódolatból állt, az énekkar jóvoltából felhangzott a János passió. Este 7 órakor keresztútra indultunk a Ligetbe. Nagyszombaton a föltámadási ünnep a következőkből állt: tűzszentelés, hosszabb igeliturgia, keresztségi liturgia, eukarisztia liturgiája és föltámadási körmenet.

Bővebben...
 
Jubileumi farsangi bál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bús Márti   

Plébániánk tizedik farsangi bálja nagy szeretetben és jó hangulatban telt. Attila atya és vendéglátónk, Kiss Ernő köszöntője után csodálatos nyitó táncot láthattunk, amelyet Ábrahám Anikó tanított be a pároknak.

Bővebben...
 
Egyetemes imahét PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szokol Lajos   

„Talán részekre oszlott Krisztus?” (1Kor 1,13) – az Apostol e figyelemfelhívó szavai adták az idei ökumenikus imahét mottóját szerte a világon. Követőinek megosztottságát előre látta Jézusunk, s ezért arra kérlelte mennyei Atyját, hogy a keresztények „legyenek mindnyájan egy, amint te Atyám és én egy vagyunk, úgy ők is egységben éljenek, s így hitelesen tegyenek tanúságot rólunk” (vö. Jn 17,21)

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 51 vendég böngészi