Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Nagyhét PDF Nyomtatás E-mail

Nagycsütörtökön este az Utolsó Vacsora miséjén felidéztük a gyöngéd alázattal végzett jézusi lábmosást. A felnőtt katekumen testvérek elsőáldozáshoz járultak az Erzsébet-templomban. Nagypénteken a nagypénteki szertartás igeliturgiából és kereszthódolatból állt, az énekkar jóvoltából felhangzott a János passió. Este 7 órakor keresztútra indultunk a Ligetbe. Nagyszombaton a föltámadási ünnep a következőkből állt: tűzszentelés, hosszabb igeliturgia, keresztségi liturgia, eukarisztia liturgiája és föltámadási körmenet.

Bővebben...
 
Jubileumi farsangi bál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bús Márti   

Plébániánk tizedik farsangi bálja nagy szeretetben és jó hangulatban telt. Attila atya és vendéglátónk, Kiss Ernő köszöntője után csodálatos nyitó táncot láthattunk, amelyet Ábrahám Anikó tanított be a pároknak.

Bővebben...
 
Egyetemes imahét PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szokol Lajos   

„Talán részekre oszlott Krisztus?” (1Kor 1,13) – az Apostol e figyelemfelhívó szavai adták az idei ökumenikus imahét mottóját szerte a világon. Követőinek megosztottságát előre látta Jézusunk, s ezért arra kérlelte mennyei Atyját, hogy a keresztények „legyenek mindnyájan egy, amint te Atyám és én egy vagyunk, úgy ők is egységben éljenek, s így hitelesen tegyenek tanúságot rólunk” (vö. Jn 17,21)

Bővebben...
 
Plébániánk anyagi fenntartása PDF Nyomtatás E-mail

Miből tartjuk fenn újszegedi plébániánkat?
A plébánia anyagi fenntartása az „egyházközségi hozzájárulás” befizetéséből történik. Hívják ezt helytelenül „egyházadónak” is, bár itt szó sincs könyörtelen pénzbehajtásról, mint inkább önkéntes adományok gyűjtéséről. Tudnunk kell azonban, hogy az újszegedi hitéleti programok csakis az újszegediek adakozásából várható.

Bővebben...
 
Jegyes-iskola PDF Nyomtatás E-mail

Meggyőződésünk szerint – a valláshoz hasonlóan – a házasság sem magánügy, hanem a legszemélyesebb közügy. A kölcsönös és áldozatos szeretetben megélt házasélet nem megy magától, nem valósul meg automatikusan, amiről az ifjú szerelmesek álmodoznak. Bizony olyan vállalkozás ez, amely életre szóló.

Bővebben...
 
Kisgyerekes családok miséje PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Juhászné Marika   

Minden hónap második vasárnapján 17 órakor a Teréz anya templomban szentmisén várja Jézus a kisgyermekeket szüleikkel együtt. Flóri atya már az ajtóban fogadja az érkezőket. A kicsik otthonosan mozognak a szentmise alatt, mert Flóri atya feladatokkal látja el őket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 16 vendég böngészi