Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Nagyböjti lelkigyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szalamin Edit   

Nagyböjti lelkigyakorlatunk vezetője, Dr. Fila Béla professzor úr április 5-én délelőtt tartotta meg előadását Ferenc pápa első enciklikájáról, apostoli buzdításáról, az evangélium hirdetéséről a mai világban. Szavaiból nagy szeretet és őszinte elismerés áradt a Szentatya személye és egyházmegújító törekvései iránt. Megéreztette, sőt tudatosította bennünk, hogy egy igen komoly és mélyreható változás kezdetének vagyunk tanúi. Kiemelte, hogy Ferenc pápa az újító törekvéseit új keretbe foglalja, és ez a keret a XXI. sz. globális világának társadalmi problémahalmaza.

Bővebben...
 
Nagyhét PDF Nyomtatás E-mail

Nagycsütörtökön este az Utolsó Vacsora miséjén felidéztük a gyöngéd alázattal végzett jézusi lábmosást. A felnőtt katekumen testvérek elsőáldozáshoz járultak az Erzsébet-templomban. Nagypénteken a nagypénteki szertartás igeliturgiából és kereszthódolatból állt, az énekkar jóvoltából felhangzott a János passió. Este 7 órakor keresztútra indultunk a Ligetbe. Nagyszombaton a föltámadási ünnep a következőkből állt: tűzszentelés, hosszabb igeliturgia, keresztségi liturgia, eukarisztia liturgiája és föltámadási körmenet.

Bővebben...
 
Jubileumi farsangi bál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bús Márti   

Plébániánk tizedik farsangi bálja nagy szeretetben és jó hangulatban telt. Attila atya és vendéglátónk, Kiss Ernő köszöntője után csodálatos nyitó táncot láthattunk, amelyet Ábrahám Anikó tanított be a pároknak.

Bővebben...
 
Egyetemes imahét PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szokol Lajos   

„Talán részekre oszlott Krisztus?” (1Kor 1,13) – az Apostol e figyelemfelhívó szavai adták az idei ökumenikus imahét mottóját szerte a világon. Követőinek megosztottságát előre látta Jézusunk, s ezért arra kérlelte mennyei Atyját, hogy a keresztények „legyenek mindnyájan egy, amint te Atyám és én egy vagyunk, úgy ők is egységben éljenek, s így hitelesen tegyenek tanúságot rólunk” (vö. Jn 17,21)

Bővebben...
 
Plébániánk anyagi fenntartása PDF Nyomtatás E-mail

Miből tartjuk fenn újszegedi plébániánkat?
A plébánia anyagi fenntartása az „egyházközségi hozzájárulás” befizetéséből történik. Hívják ezt helytelenül „egyházadónak” is, bár itt szó sincs könyörtelen pénzbehajtásról, mint inkább önkéntes adományok gyűjtéséről. Tudnunk kell azonban, hogy az újszegedi hitéleti programok csakis az újszegediek adakozásából várható.

Bővebben...
 
Jegyes-iskola PDF Nyomtatás E-mail

Meggyőződésünk szerint – a valláshoz hasonlóan – a házasság sem magánügy, hanem a legszemélyesebb közügy. A kölcsönös és áldozatos szeretetben megélt házasélet nem megy magától, nem valósul meg automatikusan, amiről az ifjú szerelmesek álmodoznak. Bizony olyan vállalkozás ez, amely életre szóló.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 12 vendég böngészi