Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Jegyes-iskola PDF Nyomtatás E-mail

Meggyőződésünk szerint – a valláshoz hasonlóan – a házasság sem magánügy, hanem a legszemélyesebb közügy. A kölcsönös és áldozatos szeretetben megélt házasélet nem megy magától, nem valósul meg automatikusan, amiről az ifjú szerelmesek álmodoznak. Bizony olyan vállalkozás ez, amely életre szóló.

Bővebben...
 
Kisgyerekes családok miséje PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Juhászné Marika   

Minden hónap második vasárnapján 17 órakor a Teréz anya templomban szentmisén várja Jézus a kisgyermekeket szüleikkel együtt. Flóri atya már az ajtóban fogadja az érkezőket. A kicsik otthonosan mozognak a szentmise alatt, mert Flóri atya feladatokkal látja el őket.

Bővebben...
 
Missa Juventutis – az ifjúság miséje PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pechan Zoltán   

2014. január 5-én ½ 10 órakor ünnepi szentmisén vehettek részt a hívek az Újszegedi Szent Erzsébet templomban. A misén elhangzott Tamás Gergely Alajos 1964-ben bemutatott, az ifjúság számára komponált miséje, a Missa Juventutis. Bár Vízkereszt miséje az idén hétfőre esett, a vasárnapi mise az ünnep megelőlegezése volt az előadók szándéka szerint, melyre ifjak és gyerekek lelkes kis csapata nagy lelkesedéssel tanulta a művet és ajánlotta fel az ünnep fényének emelésére.

Bővebben...
 
Megújult a toronyóra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Thorday Attila   

Hosszú évek után végre sikerült felújíttatni az Erzsébet-templom toronyóráját, amely immár pontosan jár és égszínkék éjszakai megvilágítást kapott. A reggel 6-tól este 10-ig óránként való gongatásával arra figyelmeztet, tegyük meg a jót, amíg lehetőségünk van rá!

Bővebben...
 
Kézműves családi nap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aradi Mária   

Nagy érdeklődéssel vártuk a plébániánkon még új kézműves foglalkozással, játékkal, hagyományőrzéssel egybekötött programot. A türelmet, kitartást igénylő kézimunkák először nehezen indultak, mert nem mindenki találta meg rögtön a helyét, de ahogy ráéreztek az alkotás örömére a kisebbek és nagyobbak is jól érezték magukat. Így születtek meg a kis bohócok, a királyfik és királylányok.

Bővebben...
 
Betlehemezés PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi hittanos gimnazisták kis csapata, Karácsony előtt, egy régi szokás felelevenítésével, betlehemezni indultak. A pásztorok felvették a bundát és angyalok, örömhírt éneklő társak kíséretében családokhoz látogattak el, hogy régies ízű beszéddel, egy kis betlehemes játékkal eljuttassák a Kisjézust minél több házba.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 12 vendég böngészi