Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Ökumenikus imahét PDF Nyomtatás E-mail

Szeged különböző templomaiban az ökumenikus imahét alkalmából együtt imádkoztunk katolikus, ortodox és protestáns felekezetű krisztushívők, hogy ezáltal is mind nagyobb egységre jussunk Jézus akarata szerint. Január 22-én, pénteken a Teréz-templomban mi, az újszegedi katolikusok voltunk a házigazdák. A fiatalok által vezetett taizéi énekekbe mindenki be tudott kapcsolódni.

Bővebben...
 
Pásztorjáték PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Viktorné Ili   

A szülők adventjei és karácsonyai nem fognak elveszni a múltba, mert örökségül adjuk gyerekeinknek, hiszen 10-20 év múlva ugyanúgy fogják ezeket az ünnepek megélni, ahogyan tőlünk ma megtanulják.

Bővebben...
 
Tágas Tér Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

A Szegedi Ökumenikus Lelkészkör kezdeményezésével és szervezésében, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye támogatásával szeptember 25-27. napjaiban megvalósuló Tágas Tér Fesztiválon plébániánk is aktív szerepet vállalt.

Bővebben...
 
Mária-napok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szántóné Babi, Lucs Ili   

Szeptember 8 és 12 között ismét gazdag lelki élményekben lehetett részünk, akik részt vettünk a hagyományos újszegedi Mária-napokon. Öt estén át ünnepelhessük a Szűzanyát a szentmisékben, rózsafüzér imádságokban, zenés áhítatok során.

Bővebben...
 
Családi napközi PDF Nyomtatás E-mail

Óvodás korúakat is vár a Teréz anya Családi Napközi. Július 15-től hatályos engedélyt kaptunk arra, hogy az eddigi 1-3 éves korosztály mellett szakképzett óvónő – esetünkben Petra néni – vezetésével a 3-6 évesek számára új csoportot indítsunk a Fő fasor 101. szám alatti templomépületben. Hétköznaponként 7.30-től 16.30-ig tart az óvodai foglalkoztatás, különös tekintettel a művészeti nevelésre. Érdeklődni lehet a helyszínen hétköznap délelőttönként vagy a 30-2497750 telefonszámon.

A hetenként egy órában megtartott mozgásfejlesztő foglalkozások főként az óvodás és kisiskolás gyermekeket szólítják meg. Foglalkozásainkat művészetpedagógiaként és speciális fejlesztő-pedagógiaként is ajánljuk a gyerekek és szülők számára, hiszen a gyermek által ismert legfontosabb eszközzel él, ami nem más, mint a maga a mozgás. A Teréz anya templom közösségi termeiben tartandó foglalkozások csütörtök 16 órakor vannak. Előzetes jelentkezést vár Punk Mária 30-688 7287 telefonszámon.

 
Tanévkezdő hittanos találkozó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kocsis Ili, Behánné Brigi, Piros Adorján   

Keresztségünkben mindannyian meghívást kaptunk arra, hogy Jézus tanítványai legyünk, életünk során pedig újra meg újra hív minket, hogy őhozzá tartozzunk. Minden szentség vételekor meghallhatjuk ezt a hívó szót, de minden együttlétünk, amikor az Ő nevében gyűlünk össze is alkalmat ad a hívását meghallanunk.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 37 vendég böngészi