Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Bérmálás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csörgő Bálint   

Felnőtt bérmálkozónk vallomása
Közel két teljes esztendő  eltelt már, hogy elkezdtük a katekumen csoporttal a felkészülést a különböző szentségek felvételére (esetemben ez a keresztséget, az eucharisztiát és a bérmálást is jelentette, volt akinek csak az utóbbi kettőt). Az elején még nagyon távolinak tűnt a húsvéti és pünkösdi állomás, de mindenkiben megvolt az elszántság, az elhatározás, hogy mind testben, mind lélekben végigjárja az utat, amely a bérmáláshoz vezet.

Bővebben...
 
Egyházzene 2010 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

Az egyházzene hónapjában, májusban két ragyogó hangversenyre került sor a Szent Erzsébet templomban, 11-én kedden és 15-én szombaton az esti mise és litánia után.

Bővebben...
 
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail

A gyermekek égő gyertyával vonultak be a szentmisére, mely maga is felemelő érzés volt. Szeretettel figyeltek oda minden szóra, mely elhangzott. Az énekeket már két hete gyakorolták, így könnyen bekapcsolódtak a liturgia énekes részeibe. Jó volt, hogy a misén elhangoztak az ő saját gondolataik is, így még inkább megerősödtek abban, amit hisznek: Jézus itt van köztünk, ma is él, önmagát adta értünk és szeret bennünket.
A közösen elmondott Miatyánkban különösen jelen volt ez az egység.Miután magukhoz vették az Oltáriszentséget a gyermekek, öröm és szeretet járta át a szívüket, már most teljesítették a jó feltételt: Örömöt vittek a világba, Jézus örömét!

Bővebben...
 
Lelkigyakorlat Szeged-Szentmihályon
Írta: Tarnai Orsi   

Április 16-17-én tartotta közös lelkigyakorlatát a bérmálkozásra készülő középiskolás csoport. A gyakorlatot Imre atya és Erika nővér vezette.

Bővebben...
 
Nagyböjti lelkigyakorlat Nyomtatás
Írta: Lázárné Bea   

A teremtett világ, az ember ma és holnap című háromnapos nagyböjti lelkigyakorlatunkat nagy érdeklődés övezte, a téma sokakat vonzott városunkból templomunkba, plébániánkra.

Bővebben...
 
Az új plébániaközpont megáldása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   
2009. október 31. szombat, 00:00

Ünnep az új Plébánián, az épület megáldása
2009. október 24-én szombaton az esti 18 órai mise után - melynek főcelebránsa Kiss-Rigó László püspök úr volt – került sor az ünnepi eseményre, a szép, modern, új épületkomplexum, a Plébánia és közösségi ház megáldására, szentelésére.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 29 vendég böngészi