Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Szent Cecília Énekkar PDF Nyomtatás E-mail

Kórusunk évtizedek óta szolgálja a szent zenét templomainkban. 2001 óta vezetésemmel minden jelentősebb egyházi ünnepen (adventi, karácsonyi, nagyböjti, húsvéti, pünkösdi és templombúcsúk alkalmával) éneklünk a szertartásokon.

Repertoárunkban megtalálható az egyszólamú gregorián énekektől kezdve a többszólamú, igényesebb kórusmuzsika, misék, passió turbák több szólamra. Minden évben igyekszünk újabb műveket is tanulni, de szívesen elővesszük a régebben magtanult műveket is.

Általában havonta éneklünk a Szent Erzsébet, vagy a Kalkuttai Boldog Teréz templomban.
Énekkari próbáinkat az új plébánián tartjuk minden kedden délután 16.50-től 18 óráig. Kórusunk 16-18 tagot számlál, szívesen látunk minden új jelentkezőt, énekest, aki örömmel vesz részt a szent zene szolgálatában. Szent Ágoston szerint, aki szent zenét énekel, kétszeresen imádkozik. Júniusban általában az évet egy hálaadó zarándoklattal zárjuk, a környéken felkeresünk egy templomot, ahol egy szentmisén éneklünk, megismerkedünk a helyi plébániával, templommal, közösséggel, egy kötetlen beszélgetés során mi magunk is építjük egymás közt a kapcsolatot.

Ha szeretsz énekelni és egy jó közösségre vágysz, várunk magunk közé minden kedd délután!

Szántó Lajosné Babi

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 11 vendég böngészi