Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Életige kör PDF Nyomtatás E-mail

Az Életige csoport körülbelül 4 éve működő közösség az újszegedi plébánián. A Fokolare lelkiség alapjain szerveződött csoportunk minden hónap második péntekén, az esti szentmise után 7 órától találkozik a plébánia nagytermében. Létszámunk 20-25 fő. Nagy örömünkre nem csak katolikusok, hanem református és evangélikus testvéreink is lelkesen részt vesznek összejöveteleinken.

A minden hónap elején megjelenő havi életige határozza meg beszélgetéseink fonalát. Ez egy szentírási mondat magyarázata, mely Chiara Lubich, a Fokolare lelkiség néhány éve elhunyt alapítójának gondolatait tartalmazza, ami rávilágít arra, hogy az Evangélium élhető, sőt meg kell élnünk, életre kell váltanunk Jézus tanítását. Egymás tapasztalatain gazdagodva, egymást megerősítve tudjuk továbbadni a fényt, melyet az Igét élve megtapasztalunk és ajándékozhatunk testvéreinknek. Életünk minden területén, a családban, a munkahelyen, lakóhelyünkön, tágabb környezetünkben kell tanúságot tennünk Jézusról, arról az örömről, melyet az Igét élve tapasztalunk, és ami fény lehet a világ számára is.
Csoportunk kapcsolatot tart a városban működő más életige csoportokkal, és figyelemmel kísérjük a szélesebb körben történő eseményeket is, melyeket a lelkiséget élők más országokban, földrészeken élnek meg.
Szívesen várunk sorainkba minden testvért, aki komolyan akarja venni az evangélium életre váltását és örömmel csatlakozna egy olyan közösséghez, amelyben lelki tapasztalatainkkal ajándékozzuk meg egymást. Chiara gondolatai erősítenek meg bennünket abban, hogy fontos beszélnünk arról, amit megéltünk. Azt mondja: hogy "amit nem ajándékozunk oda, az elvész, amit viszont megosztunk másokkal, megerősödve tér vissza az ajándékozóhoz, és hasznos a többiek számára is."

Szántó Lajosné Babi

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi