Címlap Hírek Teréz templom 5 éves évfordulója
Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Teréz templom 5 éves évfordulója

Október 15-én, szombaton délután 5 órakor püspöki misével ünnepeltük Boldog Kalkuttai Teréz Anya  templomunk  5. "születésnapját". Endre nyugalmazott püspökünk celebrálta a szentmisét: szép egybeesés, hogy ő volt az is, aki  2006-ban felszentelte.

Szentbeszédében utalt az őskeresztények példájára, akik életüket is készek voltak adni a hitükért, a formálódó keresztény közösségért - ám Krisztus ma is "megáldja hétköznapjainkat", ami buzdítást jelent számunkra, mai hívek számára is. Az imádság házának központi szerepe mellett Teréz Anya önzetlenségét, az életbe vetett töretlen hitét és mindannyiunk hozzá hasonló küldött szerepét is hangsúlyozta püspök atya. Útravalóul azt hagyta nekünk, hogy Isten szeretetét saját szavainkkal és tetteinkkel mutassuk meg olyan embertársaink számára is, akiket esetleg nem is tartunk méltónak a szeretetre.Teréz Anyát idézte zárszóként: nem nagy dolgokat kell tennünk, csak kis dolgokat - nagy szeretettel, hogy egymás életét szebbé és boldogabbá formáljuk.

A szentmise után a templomot teljesen betöltő közösséget szeretetvendégség fogadta. Köszönjük mindenkinek, aki széppé tette ezt a jubileumot: atyákat, közreműködőket, énekeseket, agapé-előkészítőket... és a templom megépülését, belső tér kialakítását, díszítését segítőket... Hála legyen mindenért Istennek!

Lázárné Tóth Bea

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi