Címlap Hírek A házasság ünneplése az Árkádban
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

A házasság ünneplése az Árkádban

A Házasság Hete rendezvénysorozat méltó beharangozójává vált talán ez a program, melyben több újszegedi testvérünk is részt tudott venni. Köszönjük a szervezőknek és a szereplőknek egyaránt!

2012. február 3-án, pénteken délután furcsa jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik a zuhogó hóesésben útjukat a szegedi Árkád üzletközpont felé vették. Egyszer csak megszólalt a Nászinduló jól ismert kezdő dallama, majd elhangzott egy kérdés a hangszóróból: "És utána?" - amire válaszként fiatalabb, középkorú és idősebb házaspárok "élőszoborként" néhány percig csak egymásra figyeltek, amihez egy szerelmes dal szolgált hátterül (Szinetár- Bereczki: Úgy lennék én).

Kicsit talán újszerű volt a megközelítés (flash mob a hivatalos neve az ilyen jellegű "villámcsődületnek"), amit a szegedi Családpasztorációs Iroda felhívására valósítottunk meg, de mindenképp szép pillanatokat okozott szereplőknek - és talán nézőknek egyaránt. A zárómondat így hangzott: "Hűséges társad így lennék én!" A jelenlévő, ám addig a tömegbe "beolvadó" 20-30 férj és feleség így tett tanúságot a vásárló-nézelődő hétköznapi tömegnek házasságuk értékéről, mintegy ünnepként bemutatva annak perceit.

 

 

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi