Címlap Hírek Hitoktatás - elsőáldozás
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hitoktatás - elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail

A hittanos gyermekek közül 29-en készülnek az idei tanévben elsőáldozásra, ebből két fiatalt középiskolás korában szólított meg az Úr, a többi gyermek általános iskolában 4. osztályos. Az előkészület már negyedik éve tart, de különösen az idei tanévben foglalkozunk az elsőáldozás anyagával.

A hittanóra keretén belül a tananyag és a vasárnapi evangélium mellett aktívan bevonjuk a gyermekeket a keresztény hitélet gyakorlásába. Már megvolt az első gyónásuk, melyet nagy örömmel és felszabadultsággal éltek át.

Most a Nagyböjtben a hittanos gyermekek a keresztény erénygyakorlatokat végzik, mely a jótett, ima, bűnbánat gyakorlásával történik. Ezt egy nagyböjti színező segítségével tartják szem előtt. Ezen a képen középen Jézus, körülötte pedig a töviskoszorúja látszik. Az erények által ez Húsvétra virágkoszorúvá alakul át. Nagyböjt harmadik péntekén ők végezték a keresztutat a Szent Erzsébet-templomban. Nagypénteken, április 6-án 19 órakor pedig a Ligetben lévő Keresztútra elvállalták a 4. állomást. Ezekkel az imákkal és tettekkel ajándékozzák meg Jézust.

A hittanosok aktívan részt vesznek a vasárnapi 9.30-as diákmiséken. Olvassák az olvasmányt, szentleckét, könyörgéseket, és az oltárhoz viszik az áldozati adományokat. Többször élővé tették a szentmisén az evangéliumot, annak eljátszásával. Legutóbb Urunk színeváltozásának történetét adták elő. A leendő elsőáldozók a templomban két alkalommal is tanúságot tettek a hitükről, mely nagyon őszinte volt. Elmondták, hogy mióta, hogyan, milyen lélekkel és a szeretet mely tetteivel készülnek az elsőáldozásra. Pár szóval bemutatták kedvenc evangéliumi részletüket is.

Március 31-én, szombaton 10 órakor a leendő elsőáldozók a már volt elsőáldozókkal együtt Bűnbánati liturgián vesznek részt és ennek keretében elvégzik a Húsvéti gyónásukat. Az elsőáldozók vizsgája április 14-én 10 órakor lesz. Az elsőáldozás a Szent Erzsébet-templomban lesz április 22-én 9.30-kor. Kérjük a híveket, hogy hordozzák szívükben a gyermekeket imáik által! Köszönve a hittanosok, a szülők, az atyák és a hitoktatók nevében

Drávainé Kovács Ágnes
katekéta

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi