Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Reménység klub PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Kurusa Emma néni - aki az idők folyamán a csoport vezetője lett - 25 évvel ezelőtt kezdett el bejárni a Kállai Éva Gyermekotthonba, majd az Árpád Gyermekotthonba az ott nevelkedő gyerekekhez. Katona Nándor plébános atya meghívására a foglalkozások helye hamarosan átkerült az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániára. A csoport azóta is az atyák és a hívek támogatását élvezi, jelenleg a Karitász csoport keretében működik.

A Reménység klub minden hónap utolsó szombatján tartja alkalmait plébániánkon. Minden alkalommal egy útravalóval készülünk a felnőttek részére, amelynek kapcsán kötetlenül beszélgetünk. Az útravalók tartalma általában az adott hónap ünnepeihez kapcsolódik, például Húsvétkor a Feltámadás, Karácsony előtt az Advent a téma. Egyébként egy-egy pozitív emberi tulajdonságot és annak megélését elemezzük ki (boldogság, szeretet, megbocsájtás, egymásra figyelés).

Ezek a volt állami gondozott fiatalok mostanra komoly felnőttek, családanyák, családapák lettek és az alkalmakra magukkal hozzák különböző korú (pár hónapostól a 14 éves korig) gyermekeiket is, így a csoport létszáma jelenleg több mint 30 fő. Miközben a felnőttek az aktuális témáról beszélgetnek, a gyerekek közös foglalkozáson vesznek részt. A foglalkozások teával és süteménnyel kezdődnek, amelyről évek óta ugyanazok a nénik gondoskodnak.

Vannak állandó programjaink: farsang idején tombolahúzás keretében mindenki választhat a közösség által összegyűjtött ajándékokból. Nyáron a Vadasparkba látogatunk. Adventben képeslapokat készítünk a szeretteinknek. Karácsonykor énekelünk, a nagyobb gyerekek verseket mondanak és megajándékozzuk egymást.

Készítette: Gyeviki Henrietta és Bús Márta (2012. november 24.)

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi