Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Rózsafüzér Társulat PDF Nyomtatás E-mail

„Imádkozzátok a rózsafüzért – szívvel!”

A Rózsafüzér Társulat minden hónap első vasárnapján találkozik a Szent Erzsébet-templomban. Plébániánk, Egyházunk, életünk eseményeit kisérjük imánkkal. A rózsafüzér sajátos imaforma, amelyet szerte a világban nagy kegyelmek igazolnak. II. János Pál pápa „Rosarium Virginis Mariae” kezdetű pápai levele igen bőséges elmélyülni valót ad minden rózsafüzér iránt érdeklődőnek. Ezt azért is ajánlom, mert sokszor az a vád a rózsafüzér imádkozása ellen, hogy unalmas. A Szűzanyával együtt elmélkedünk az Úr Jézus életéről, megváltásunk hittitkairól. A legtöbbször arról a 20 misztériumról elmélkedünk, amelyek legszorosabban követik végig a Megváltó életének eseményeit 4 sorozatba foglalva: 1. örvendetes titkok 2. világosság titkai 3. fájdalmas titkok 4. dicsőséges titkok.

A rózsafüzér imádkozásának formája valóban nagyon egyszerű, ismétlődő. Ne feledjük, hogy akit szeretünk, azt sokszor, sokféle formában megszólítjuk, beszélünk hozzá, becézzük. Ebben az imaformában a Szűzanyával együtt fordulunk az Úr Jézushoz.

A mi újszegedi társulatunk, az én tudomásom szerint, csak néhány évtizedre tekint vissza. Katona Nándor plébános atya virágoztatta föl igazán szervezett formában. Az 1.vasárnapi összejöveteleket ő vezette személyesen, csodálatos elmélkedésekkel indítva, majd ő vezette a rózsafüzér imádságot is.
Jelenleg 3 „koszorúnk” van, vagyis kb. 60 személy kapcsolódik az imacsoporthoz. Szeretettel várunk új tagokat is, akik szeretnek vagy szeretnének imádkozni. Minden tag 1 tized rózsafüzért imádkozik el naponta, ez kb. 3 percnyi „kötelesség”, amely például útközben is teljesíthető, így áll össze a teljes rózsafüzér elmondása nap mint nap. Évente szentmiséket mondatunk megholt tagjainkért, betegjeinkért, az élő tagokért.

2007 őszén Újszegeden tartottuk az 1. városi rózsafüzéres imatalálkozót. 2009 szeptembertől pedig létezik egy városi rózsafüzéres vezetőség, koordináció, amely igyekszik összefogni, számontartani, segíteni a plébániai rózsafüzér társulatokat, többek között rendszeres közös imaösszejövetelekkel. Ennek fontos állomása volt 2010 május utolsó vasárnapján a városi rózsafüzéres zarándoklat, amely kegyelmekben gazdag többszáz fős imamegmozdulás volt papjainkért, egyházközségeinkért, egyházmegyénkért, városunkért, hazánkért.

Azóta minden évben részt veszünk ezen a közös városi zarándoklaton. De legfontosabb mindannyiunk számára a napi rendszeres ima, amelynek egyik elmélkedő módja a Rózsafűzér.

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 35 vendég böngészi