Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Felnőtt bibliaóra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Drávainé Kovács Ágnes   

A Bibliaóra (vagy Felnőtt Bibliaóra) 2010. szeptemberében Imre atya, Drávainé Ági és Behánné Brigitta közreműködésével alakult. 2012. szeptemberében Flóri atya is csatlakozott hozzánk.

A 2009-2010-es tanévben az elsőáldozásra készülő gyermekek szülei havi rendszerességgel találkoztak. Ekkor született meg a gondolat, hogy ne szűnjön meg ez a találkozás, mely sokaknak jelentett lelki föltöltődést, hanem folytatódjon az elsőáldozás után is. Ehhez a kis csapathoz kapcsolódtak a korábban 2 éves katekumen csoportba járó felnőttek is. Így szépen bővült a közösség.

A Biblia-kör kezdetben a következő vasárnapi evangéliumot beszélte meg. Mindig fontosnak éreztük, hogy Isten igéje hétköznapjainkat is megvilágítsa, és belőle merítsünk fényt életünk konkrét döntéseihez. Később úgy találtuk, hogy ehhez jó segítséget nyújt a Fokoláre közösség havonta megjelenő Élet Ige kommentárja.

Az együttlétünk a következőképpen épül fel. Bevezető imádságot mondunk, majd ezt követi az aktuális bibliai szakasz elolvasása és magyarázata. A magyarázathoz különböző bibliakommentárokat használunk. Majd elolvassuk az Életigét, és mindenki a saját életéből mond példát, hogy ezt hogyan élte meg és mire szeretne figyelni. Az összejövetelünket kötött és egyéni imával fejezzük be.

A közösség létszáma egyre nő, így már több esetben kisebb csoportokban beszéltük meg a Szentírással kapcsolatos élethelyzeteinek, élményeinket.

A közösség tagjai a Plébánia életéből is kiveszik a részüket. Akiknek van rá módja, részt vesznek minden hónap második keddjén közösen a szentmisén. Az októberi Rózsafüzéren együtt imádkozott a közösség, illetve az Adventi Roráte egy reggelijére is együtt készülünk már harmadik éve.

A közösség élővé vált, legfőbb törekvésünk, hogy éljük Jézus szavát és a kölcsönös szeretetet.

Az összejöveteleink minden hónap második keddjén 18.00-19.150-ig tart.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének részt venni közösségünkben, hogy Isten igéjére alapozva együtt építsük Isten országát már itt a földön.

Drávainé Kovács Ágnes
katekéta

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi