Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Friss hírek
Llegfrissebb hírek

Tágas Tér Fesztivál PDF Nyomtatás E-mail

A Szegedi Ökumenikus Lelkészkör kezdeményezésével és szervezésében, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye támogatásával szeptember 25-27. napjaiban megvalósuló Tágas Tér Fesztiválon plébániánk is aktív szerepet vállalt.

Bővebben...
 
Mária-napok PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 8 és 12 között ismét gazdag lelki élményekben lehetett részünk, akik részt vettünk a hagyományos újszegedi Mária-napokon. Öt estén át ünnepelhessük a Szűzanyát a szentmisékben, rózsafüzér imádságokban, zenés áhítatok során.

Bővebben...
 
Családi napközi PDF Nyomtatás E-mail

Óvodás korúakat is vár a Teréz anya Családi Napközi. Július 15-től hatályos engedélyt kaptunk arra, hogy az eddigi 1-3 éves korosztály mellett szakképzett óvónő – esetünkben Petra néni – vezetésével a 3-6 évesek számára új csoportot indítsunk a Fő fasor 101. szám alatti templomépületben. Hétköznaponként 7.30-től 16.30-ig tart az óvodai foglalkoztatás, különös tekintettel a művészeti nevelésre. Érdeklődni lehet a helyszínen hétköznap délelőttönként vagy a 30-2497750 telefonszámon.

A hetenként egy órában megtartott mozgásfejlesztő foglalkozások főként az óvodás és kisiskolás gyermekeket szólítják meg. Foglalkozásainkat művészetpedagógiaként és speciális fejlesztő-pedagógiaként is ajánljuk a gyerekek és szülők számára, hiszen a gyermek által ismert legfontosabb eszközzel él, ami nem más, mint a maga a mozgás. A Teréz anya templom közösségi termeiben tartandó foglalkozások csütörtök 16 órakor vannak. Előzetes jelentkezést vár Punk Mária 30-688 7287 telefonszámon.

 
Tanévkezdő hittanos találkozó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kocsis Ili, Behánné Brigi, Piros Adorján   

Keresztségünkben mindannyian meghívást kaptunk arra, hogy Jézus tanítványai legyünk, életünk során pedig újra meg újra hív minket, hogy őhozzá tartozzunk. Minden szentség vételekor meghallhatjuk ezt a hívó szót, de minden együttlétünk, amikor az Ő nevében gyűlünk össze is alkalmat ad a hívását meghallanunk.

 

Bővebben...
 
Orgonaszentelés PDF Nyomtatás E-mail

A Teréz templom búcsúnapját Kalkuttai Boldog Teréz ünnepén, szeptember 5-én, szombaton a 17 órai szentmisében tartottuk. Főtisztelendő Gyulay Endre püspök úr – aki a templomépítés szorgalmazója és támogatója volt – vállalta az orgonaszentelést és az ünnepi szentmise megtartását. A szentmisén plébániánk Szent Cecília Kórusa énekelt. Ezt követően Simon Bálint orgonajátékát élvezhettük, melyben bemutatta az új orgonában rejlő lehetőségeket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Ki olvas minket
Oldalainkat 9 vendég böngészi