Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Közösségek élete


Szokolyai tábor PDF Nyomtatás E-mail

Június 23-tól 28-ig a hittanosok egy csoportja elment Szokolyára. Kora reggel a vasútállomáson gyülekezett apraja-nagyja, s Imre atya áldásával és a szülők integetésével robogtunk Pest felé. Hatalmas csomagokkal, hálózsákokkal, hátizsákokkal, tele várakozással, némi nehézségek árán eljutottunk Vácig, ahol kisvasúttal folytattuk utunkat Szokolyáig. A szállás elfoglalása után különböző csoportokba osztottak minket. A délután játékkal telt el. Miután Imre atya megérkezett, egy tábori szentmisén vettünk részt, majd tisztálkodás után bezuhantunk az ágyba.

Bővebben...
 
Búcsú Mátraverebély-Szentkúton PDF Nyomtatás E-mail

Jegyesek, ifjú  házasok, gyermeket várók és gyermekre vágyók búcsúja
Sarlós Boldogasszony ünnepén
Mátraverebély-Szentkút, 2009. július 4.

Az elmúlt hétvégén második alkalommal került megrendezésre a jegyesek, ifjú házasok, gyermeket várók és gyermekre vágyók búcsúja Mátraverebély-Szentkúton. Az ott élő ferences testvérek tavaly tartották meg az első ilyen búcsút Sarlós Boldogasszony ünnepéhez kötődően, remélve, hogy hagyományt tudnak teremteni. A tavalyihoz képest a létszám a többszörösére emelkedett, így az idei búcsút már szabadtéren kellett megtartani.  
A szentmisét Bíró László  püspök atya celebrálta az ottani néhány ferences atyával, egy zarándokcsoporttal érkezett vendégatyával és Székely János segédpüspök atyával. A szentbeszédet Bíró püspök úr mondta, melynek vázlata a cikk végén olvasható.  

Bővebben...
 
Szent Cecília énekkarunk Deszken PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szántóné Babi   
2009. július 05. vasárnap, 13:10

Július első szombatján a Szent Cecília énekkarral Deszkre látogattunk a gyönyörű Magyarok Nagyasszonya-templomba, hogy hálát adjunk az elmúlt év kegyelmeiért, hogy énekelhetünk Isten dicsőségére, és hogy a közösségünk egyre élőbb, összetartóbb lesz. Megemlékeztünk a szentmisében elhunyt kórustagjainkról, és kértünk további kegyelmeket családjaink számára. Legkedvesebb, legszebb kórusműveinket szólaltattuk meg a csodálatos templomban.

Bővebben...
 
Egy kiállítás képei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóthné Vajtai Éva   
2009. június 17. szerda, 15:17

A Magyarok Nagyasszonya Idősek Klubja megtekintette Budapesten az Arturo Mari fotóit bemutató kiállítást, amely II. János Pál pápa életének fontos mozzanatait foglalja össze.

Bővebben...
 
Nagyváradi „koncsertó” PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pechan Zoltán   
2009. június 17. szerda, 14:35

Kórusunk a múlt évi sikeres bemutatkozás után idén is meghívást kapott vendégszereplésre a nagyváradi „Posticum” Katolikus Ifjúsági és Kulturális Központba. Nem is akármilyen eseményre: a Posticum átadásának és a kápolna felszentelésének 9. évfordulójára rendezett eseménysorozat részeként lépett fel kórusunk. Május 21-től 24-ig napi 3-4 esemény zajlott a Házban, a tudományos előadástól a jazzkoncertig.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi