Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Egyetemista csoport PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Bara Péter   
2010. június 30. szerda, 17:57

„Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18, 19 kk.).

A felajánlkozó Istent keresve és jelenlétét megtapasztalva gazdag félév áll az egyetemista csoport tagjai mögött. A közösen eltöltött kedd esték és a város egyházi-, ifjúsági rendezvényein való részvétel adtak alkalmat a közös együttlétre. A plébániai esték keretében az elmúlt hónapok során közös utat jártunk be, melynek állomásai a következők voltak: önismeret – istenkapcsolat – emberi kapcsolataim, közösség – hivatás, párkapcsolat. A témák kapcsán előadókat hívtunk, akiknek vezetésével imádságos légkörben érlelődött személyiségünk. A február eleji közös nyitáson igyekeztünk újra rátalálni életünk lángjaira, melyeket Isten útmutatóként lobbantott fel számunkra. Ezt követően Veréb László atya, a Szeminárium spirituálisa segített tanácsaival, hogy önmagunk mélyebb ismeretére juthassunk el. A témát a harmadik héten előadó nélkül folytattuk. A Jeromos csoport tagja: Herceg Feri képes beszámolóval adott ízelítőt a ferences zarándoklatok hangulatából, mely a közös vándorlás jótékony hatásairól tanúskodott. Ezután, hogy figyelmünket az Istennel való kapcsolatra fordíthassuk, Kardos Mihály atya látogatott el körünkbe, aki személyes, vidám előadásával az Istennel való egység megélésére buzdított. A témát egy piarista szerzetes folytatta a művészetet is segítségül hívva. Húsvét után Flóri és Imre atya együtt szóltak a kettejük között és tágabb környezetükben megélt közösségről. Az azt követő alkalommal Letícia, fokolarina avatott be, hogyan találta meg személyes hivatását, milyen szempontokra támaszkodva kereshetjük általánosságban véve életünk szeretet-keretét. Ezt követően léptünk tovább a párkapcsolat témára, ahol a fiatal házas Nagy Ági és Farkas Tomi osztották meg az induló keresztény házasok tapasztalatait közösségünkkel. Legutolsó előadónk az Istennek szentelt élet témakörét folytatva Erika, szalvátor nővér volt, aki a szerzetesi hivatást történetiségében és aktualitásában tárta elénk. A félév során sor került közös szentírási elmélkedésekre is, melyeknek különböző formáit ízlelgettük (vezetett elmélkedés, illetve közös megosztáson alapuló ima).

A kedd esténkénti találkozások gyümölcsöző volta a jelenlevők személyes odafordulásán, nyitottságán alapult, amely termékeny légkört teremtett az egymást segítő csoporttagok számára. Köszönjük a vendégek, Flóri atya és Erika nővér segítő- vezető jelenlétét és támogatását.

 

Bara Péter

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi