Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Közösségi nap PDF Nyomtatás E-mail

Pünkösdhétfőn közösségi napot tartottunk a Teréz anya templomban.

„A hívők sokaságának egy volt a szíve lelke”

A résztvevők létszáma 265 volt gyerekekkel együtt. Jelentős volt az ifjúsági korosztály is, három ifjúsági csoportban beszélgettek a középiskolás és egyetemista korú fiataljaink.

Témánkat – „A Szentlélek szerepe személyes és közösségi életünkben” – meghívott előadónk, Nagy Károly atya segített elmélyíteni, aki Budapestről érkezett hozzánk: a Rózsafüzér királynéja templom plébánosa.

Az előkészületek a segítőkkel már reggel 8 órakor megkezdődtek, így a 10 órai szentmisére már minden készen állt, hogy ki-ki eltelhessen a Szentlélekkel, a Szeretet és Közösség Lelkével. Károly atya a szentbeszédben, majd a szünet utáni elmélkedésben is megvilágította számunkra a pünkösdi Lélek egy-egy aspektusát, utalva annak ajándékaira és gyümölcseire egyaránt. Kiemelte, hogy nekünk, keresztényeknek mindig a „remény embereinek” kell lennünk, melynek nem valami alaptalan optimizmus az oka, hanem annak tudata, hogy a szerető Isten gyermekei vagyunk. Fia megváltott minket, Lelke pedig minden nap újrateremti az életünket, ha engedjük hatni ránk, befogadjuk és hiszünk benne.

A példákkal is jól alátámasztott, gyakran humoros tanítást kiscsoportos beszélgetésekben mélyítettük el (13 kiscsoport), kitérve arra, ki hogyan tapasztalta meg életében, kisebb közösségében a Lélek működését, kiből mi hiányzik a Szentlélek adományai közül.

A kötetlen beszélgetésekre alkalmat adó finom ebédet kávé- és sütiszünet, a fiataloknak foci, majd beszámolók követték: először a délelőtti kiscsoportokból majd a Szent Johanna csoport, Baba-mama klub, Bérmálkozók következtek. Ezek közben a 8 és 13 év közötti gyerekek adtak elő zeneszámokat: gitáron, hegedűn, klarinéton, xilofonon. Egy megrendítő tapasztalatot is hallhattunk egyik testvérünk börtönmissziós szolgálatáról. Ezt követően „családi” fotóalbumot nézhettünk végig a plébánia életének 2003 és 2006 közötti képeiből. Ennek előzménye, hogy a farsangi bálunkon a 2006-2011 közötti fotókban gyönyörködhettünk. A fotók zömét Csányi Sándor készítette, az összeállítás pedig Siklós Robi munkáját dicséri.

A nap záróakkordja a jubiláns házasok megáldása volt. Az idén 19 jubiláló házaspárunk van, akik közül 14 pár jelen is tudott lenni. Ezt a programot Robi és Szilvi – 5 éves házasok - tanúságtétele nyitotta meg. Személyes és mély vallomásuk erősen megérintett mindenkit. Máriához fohászkodva, a loretói litániát énekelve köszöntünk el egymástól ezen a szép napon, mely reményeink szerint ismét közelebb hozta egymáshoz plébániánk közösségének tagjait, áthidalva a generációs, állapotbeli és egyéb különbségeket az Egység Lelkének segítségével.

Bea és Imre atya


fotó: Csányi Sándor

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 11 vendég böngészi