Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

A Schola PDF Nyomtatás E-mail

2012. november 17-én rendezte meg Szentesen a Szent Anna plébánia az idei kórustalálkozót egyházmegyénk templomi énekkarai, scholái számára. A résztvevő 10 együttes között szerepelt scholánk is.

A találkozó szentmisével kezdődött, melyen minden kórus egy-egy zenei részt vezetett. Scholánk a „válaszos zsoltárt” és az Allelúját” énekelte. Nagy élmény volt, amikor a válaszok a kb.120 tagú kóruson szólaltak meg

A közösen énekelt szentmise után következtek a kórusok fellépései. Műsorunk a következő volt:

  1. A Szentháromság dicsőítése (a középkori „iker-ének” különösen szépen zengett a templomi akusztikában)
  2. Volly István: Kegyes Jézus ...
  3. Szedő Dénes: Mennyország ajtaja
  4. Lisznyai Gábor: Hozzám jöjjetek!

Kis létszámú kórusunk minden tudását (és figyelmét) összeszedve igazán sikeresen énekelt és a gyerekek megérdemelt sikert arattak.

A találkozó az összes kórus közös énekével zárult. Az összkar Kodály Zoltán: Pange lingua és Bárdos Lajos: Azt hirdeti a Nap című kórusművét adta elő.

Ebéd után a szép hangokkal betelve, a közös éneklés élményével és örömével térhettünk haza - hálát adva Istennek a részvételért és a sikeres szereplésért.

Pechan Zoltán kórusvezető

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi