Címlap Hírek Búcsú Kiss Imre atyától
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Búcsú Kiss Imre atyától PDF Nyomtatás E-mail

Imre atya, aki több paptestvér koncelebrálásával újszegedi plébánosként utoljára mutatott be szentmisét a Szt. Erzsébet templomban, a hála szavaival köszöntötte a zsúfolásig megtelt templom közösségét. Hálával mondott köszönetet Istennek és a plébániai közösség tagjainak az újszegedi gyümölcsöző évekért.

A Gondviselő Isten most Olaszországba szólította, ott folytatja papi és tanári küldetését.

A szép és magasztos mise után a régi világi elnök, Szokol Lajos bácsi köszöntötte Őt nagy szeretettel, majd Bővízné Edit szavalt komoly kifejező erővel egy gyönyörű Sík Sándor verset, végül a jelenlegi világi elnökünk, Dr. Bóna Lajos a következő szavakkal mondott köszönetet a plébániai közösség nevében és adott hálát Imre atyáért, szolgálatáért, tanításáért, példamutatásáért, a barátságáért:

"Szeretett Imre atya, kedves Testvéreim!
Három gondolatkörben emlékeznék vissza az elmúlt 12 évre:

1. A szentmisék és ünnepek

Legtöbben a szentmisékről ismerünk Téged.

Vezetéseddel megtanultuk méltó módon ünnepelni a legszentebb együttlétet Jézussal - élni az Eucharisztiát. A szentmise áldozat értéke mindig ugyanaz, bármely papterstvér is mutassa azt be. De mi hiányolni fogjuk nagyon a szentbeszédeidet, melyben mindig és mindenkit megérintettél és mindig megtaláltuk a magunk számára az aktuális üzenetet.

Tőled egyszerű és természetes módon olyan plusszt kaptunk, amely idővel mindannyiunknak élővé tette a liturgiát és azt nagyon megszerettük, talán meg is értettük. Ezt külön köszönjük, hogy speciális tanári szakterületed, tudásod ily módon is kinccsé tetted közöttünk.

2. Az egyéb közösségi alkalmak

Szívügyed volt a közösségi egyház megvalósítása, annak megélése itt Újszegeden.

Keresztelői fölkészítések, katekumen- és jegyesiskolák, közösségi csoportok (több, mint 30) jöttek létre irányításod alatt. Mária - Napokra, böjti lelkigyakorlatokra országosan ismert paptársaidat hívtad meg előadónak, megvalósult az Újszegedi Közösségi Nap, a Farsangi bál.

Bíztál abban, hogy ezek az alkalmak az evangelizációnak egy különleges és hatékony formái. Isten áldásával sikerült létrehozni az Újszegedi Szt. Erzsébet Alapítványunkat is, mely mindezekhez egyfajta jogi-anyagi keretet és hátteret nyújt. Megtapasztaltuk: közösség úgy jön létre, ha önmagunkat átadjuk, magunkból ajándékként adunk a többiek számára. Köszönjük, hogy Te ezt élted előttünk, köszönjük, hogy mindig rendelkezésre álltál, személyesen, telefonon, és egyéb kommunikációs csatornákon.

3. A hétköznapok

Mi, akik közelebb álltunk Hozzád, bepillanthattunk hétköznapjaidba is, amelyek mindig a fölkészülés, az építkezés jegyében teltek, alig - alig hagyva időt a pihenésre, regenerálódásra.

Néhányunkat egészen közelre fútt a Szentlélek hozzád és a barátaid lehettünk. Szeretném megköszönni azt, hogy elfogadtad barátságunkat és megosztottad velünk az örömök mellett a gondjaidat is, és így tényleg együtt építkezhettünk fizikai és lelki értelemben. Ennyi építményt (új templomot - közösségi házat, ifjúsági nyári házat, magát a plébániát és templomrenoválást) nem is lehetett volna egyedül létrehozni. A Bibliában a 12-es szám a teljességet jelképezi. Köszönet az együtt töltött 12 esztendőért, melyet mi újszegediek Veled teljesíthettünk. Amilyen szeretettel fogadtunk, most olyan szeretettel el is engedünk és Újszegedre mindig hazavárunk!

Hálánk jeléül fogadd szeretettel a közösség ajándékait: van köztük lelki, liturgikus ajándék és praktikus tárgyak egyaránt. Egy áldozókehely, fényképezőgép és „okos” mobiltelefon. Ezek az ajándékok az újszegedi közösséget, az összefogást, az egységet jelképezik, – amelyre mindig is tanítottál bennünket - mert egyként adtuk össze, s vásároltuk meg szeretettel számodra mindezeket! Gondolj ránk szeretettel, amikor ezeket használod!

Az Úr áldása adjon erőt Neked és a Rádbízottaknak új helyeden Olaszországban és nekünk is itt Újszegeden!"

A köszöntések után a közösség, hálás szeretetének jeléül megajándékozta Imre atyát szép, értékes és praktikus ajándékokkal.

A Hálaadó és egyben búcsúmise után Imre atya szeretettel meghívta a közösség tagjait a plébániára egy pezsgős koccintásra.

Lucz Ilona

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 10 vendég böngészi