Címlap Hírek Az új plébános beiktatása
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Az új plébános beiktatása PDF Nyomtatás E-mail

Január 20-án a diákmise keretében Kondé Lajos esperes atya beiktatta új plébánosunkat, Dr. Balogh József atyát egyházközségünk élére.

Január 1-én, amikor először misézett nálunk Balogh atya, Imre atyánk átadta neki az égő gyertyát, mintegy a hit, az élő hit jelképét. Most ünnepélyesen is, a jelen lévő hívek előtt kapta meg Józsi atya a templom kulcsát és a Szentírást, mint az új újszegedi plébános, aki ennek a városrésznek a hivatalos egyházi vezetője. Lajos atya kérdéseire, melyek az egyház szolgálatára, a hívek lelki vezetésére, az Isten országának építésére vonatkoztak, ismétlődő akarom és igen volt a válasz. Nehezen tudtuk száraz szemmel követni ezeket a megható mondatokat. Szívből örülünk hogy ilyen jó papot küldött a Jóisten közösségünk élére. Mivel diákmisén történt a beiktatás, Lajos atya nem hagyta ki, hogy sajátos nyelven, a gyerekekhez igen megnyerő módon bábozva, játékosan szóljon. Utána a felnőtteket is megszólította, kérve imáinkat az új plébános munkájára, arra a közös lelki építésre, mely már évek óta folyamatos közöttünk és az Isten tervének megvalósítására, hogy a környezetünkben tanúságot téve az élő egyházról, sokakat elvezessünk a hitre. A szentmisén gitáros énekkarunk szép énekekkel szolgált, énekeikbe bekapcsolódott az egész közösség.

Kívánjuk Józsi atyának, hogy otthonra találjon közöttünk, Isten tervét valósítsa meg ebben az egyházközségben is, mint ahogy ezt tette előző sok-sok helyén, ahol megfordult. Mi is ígérjük, hogy imáinkkal kísérjük, tevőlegesen is segítjük itteni plébánosi tevékenységét.

Szántó Lajosné Babi

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 3 vendég böngészi