Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Plébániai farsang PDF Nyomtatás E-mail

A már hagyománnyá vált farsangi bálunkat ismételten a hamvazó szerda előtti szombaton, azaz február 9-én tartottuk az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban. Bóna Lajos világi elnökünk megnyitó beszédében idézte a kezdeteket, szeretetteljes szavakkal emlékezett vissza az előző plébánosunknak, Imre atyának a farsangi bál ötlete miatti nyitottságára és annak támogatására. Ezután Kiss Ernő, a Művelődési ház igazgatója is méltatta az eddigi plébániai bálokat, dicsérte a bálozókat, majd az új plébánosunk, Józsi atya megnyitotta a bált.

Az Aradi Márti által szervezett táncklub tagjai közreműködtek a nyitótáncban a remekül táncolt polkájukkal, amelyet a nagy sikerre való tekintettel meg is ismételtek. A táncmesterük Ábrahám Anikó volt.

Nagyszerű hangulatban kezdődött és folytatódott a bál. Bús Márti műsorvezetői minőségében immár rutinosan, szépen, gördülékenyen vezette az egész estét.

Ragyogó műsorszámokkal léptek elő közösségünk tagjai. Hallhattunk egy Tömörkény István novellát, Józsi atya, valamint Gálné Ili és Drávainé Ági hitoktatók kitűnő előadásában.

Föllépett a gimnazisták csoportja is, Hófehérke és a hét törpe címmel adták elő műsorszámukat humoros, modern kivitelben. Jókat derültünk rajtuk mindannyian, nagyon ügyesek voltak. Betanítójuk Behánné Brigitta volt. Szántó Babi és Laja Kodály: Háry János című daljátékából adott elő részleteket jelmezben és fergetegesen a cikk írójának zongorakíséretével. Háry és Örzse házi kivitelű jelmezét öltötték magukra.

Zárószámként elhangzott Gershwin 2 dala a krónikás énekével és zongorakíséretével.

A hagyományos jelmezes fölvonulásban is szellemes, ötletes, kreatív figurákat láthattunk.

A Kender zenekar húzta a talpalávalót, kitűnő hangulatot teremtve, valamint gépi zene is szolgáltatott pop és rockzenét, amelyre szintén lelkesen roptuk a táncot. Nem voltunk túl sokan, de kevesen sem, mindenki elfért. A vacsora finom volt, sok süteményt is hoztak a kedves bálozók.

Hálás köszönet és Isten áldása kísérje mindazokat, akik bármilyen részt is vállaltak abban, hogy ezt a farsangi bálat is ismét vidám, jó hangulatban és örömben élhettük meg! Egyházközösségünk jövőre kerek évfordulóra készül, hiszen 10. alkalommal rendezzük meg farsangi bálunkat. A Szentlélek segítsen bennünket!

Lucz Ilona

Fotó: Krisztin Német István

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi