Címlap Hírek Zenei előadás a plébánián
Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Zenei előadás a plébánián PDF Nyomtatás E-mail

Április 20-án szombaton az esti mise után Dr. Krisztin Német István, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar matematika tanára, opera barát, valamint közösségünk tagja tartott nagyszerű és tartalmas előadást, amelynek a következő címet adta: „Bibliai jelképek Richard Wagner Parsifal című operájában”.

Mint ahogy a bevezetőben elhangzott, a 2013-as év Wagner év is (születésének 200. évfordulója), ezenkívül előadónk kedvenc operája a Parsifal. Kitűnően előkészített, a lényegi elemekre rávilágító előadást hallhattunk, minden fontos eseményt zenei demonstrációval illusztrálva lemezről, nagyszerű előadókkal.

Akik ezen az estén ott lehettünk, komoly lelki élményt kaptunk, betekintést nyertünk a Grál – legenda világába, gazdagodtunk a zene felemelő szépsége által.

Köszönet Dr. Krisztin Német Istvánnak a lelkes előadásáért!

Lucz Ilona


 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi