Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Biblia-iskola PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Thorday Attila   

„Aki a Bibliát nem ismeri, az Krisztust sem ismeri” Szent Jeromos állításán felbuzdulva Biblia-iskola néven új foglalkozás kezdődik a plébánián. Az Egyház által kanonizált istentapasztalatok gyűjteménye a Szentírás. Ennek értő tanulmányozására hívom az érdeklődőket.

Műhelymunkánk során 2014-ben az üdvösségtörténet ószövetségi szakaszával foglalkozunk. A foglalkozásokat a plébánia földszinti nagytermében a csütörtök esti szentmisét követően heti rendszerességgel tartjuk, első alkalommal január 9-én 18.45-tol 20.00-ig.

Thorday Attila
plébános

Nagy örömmel töltött el, amikor tudomásomra jutott, hogy plébániánkon Biblia-iskola indul Thorday Attila plébános vezetésével. Azonnal éreztem, hogy ott a helyem. Gyerekfejjel kezdtem el olvasgatni a Szentírást, de akkor még nem tudtam befogadni. Felnőttként már el-elgondolkodom üzenetén, de a kérdéseim is megsokasodnak. Ezért éreztem úgy, hogy nekem is ott kell lennem a csütörtök esti alkalmakon, amikor Attila atya új megvilágításba helyezi az eddig olvasottakat. Nagyszerű alkalom, hogy többet tudhatok meg a Biblia keletkezéséről és tartalmának összességéről. 
Bátran állíthatom, hogy mindenki kap valami új tudást, amit eddig még nem hallott, és bizony, milyen jó ezt megosztani másokkal is! Bárki jöhet, mert mindenkit szeretettel fogadunk csütörtök 18.45-től a plébánia nagytermében.

Puskás Ferencné Icuka

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 10 vendég böngészi