Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Béla atya 90 éves PDF Nyomtatás E-mail

Szarvas Béla atyát, vasmisés tiszteletbeli kanonokot, nyugdíjas plébánost köszöntöttük 90. születésnapján a Fő fasori Teréz anya templomban 2009. január 10-én a 17 órai szentmisében, melyet ő és dr. Kiss Imre püspöki helynök és plébános tartott.

Öröm volt hallgatni a szellemi frissességről tanúskodó szavait, gyönyörűen átgondolt mondatait, melyek a szokásos jó humorával voltak telve: „Igaz, hogy a lábaim már kicsit makacskodnak, de itt felül, itt minden tiszta.”
Visszaemlékezésében hálát adott a jó Istennek, hogy ezt a kort megérhette, hálásan emlékezett szüleire a neveltetéséért, köszönettel gondolt dr. Glattfelder Gyula püspökre, akinek a szemináriumi felvételét, majd a papi felszentelését köszönheti. Megható volt, amikor beszédét így fejezte be: „Mindenkitől bocsánatot kérek, akit megbántottam, megsértettem, mert én már megbocsátottam ugyanúgy mindenkinek, aki ellenem volt, vagy rosszat tett. Én már nem haragszom.”
A szentmise után köszöntötték ajándékaikkal az újszegedi, a röszkei, a tiszaszigeti és – ahol 25 évig volt plébános – a szőregi hívek is.
A jubileum szerény agapéval zárult, melyben az ünnepi tortát közösen fogyasztottuk el.

- pista -
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 9 vendég böngészi