Címlap Közösségek élete Isten előtt - bemutatkozik a Jeromos csoport
Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Isten előtt - bemutatkozik a Jeromos csoport PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Selmeczi Szilvi   
2009. május 28. csütörtök, 20:33
2008  őszén  megfogalmazódott a gondolat, hogy az egyetem elvégzését követően Szegeden munkát találó fiatalok – megízlelve a dolgos hétköznapok szépségeit és fáradalmait, valamint a megnövekedett csoportlétszámra tekintettel – a még tanulókkal a kapcsolatot továbbra is fenntartva, mégis külön csoportban folytassuk a hittanos összejöveteleket.
Heti egy alkalommal, hétfőnként találkozunk (mintegy 15-20 fő) a plébánián, ahol gitárral kísért énekkel, majd elcsendesedve, Istennek szóban is hálát adunk és köszönetet mondunk neki örömeinkért, bánatainkért, egymásért és az egész közösségért. A félévek során egy vezérfonal mentén haladunk hétről hétre. A mostani fő témánk a Szent Pál-évhez kapcsolódik. Emellett alkalomszerűen meghívott előadók segítenek hitünk elmélyítésében. Ilyen alkalom volt egy indiai est 2009. február 3-án, melyről képek is készültek. A csoport programjain kívül aktívan részt veszünk a plébániai események előkészítésében, szervezésében (templom takarítása, díszítése, elsőáldozók vizsgáztatása, farsang lebonyolítása). Nyáron kirándulást szervezünk, az idei úti cél a Dunakanyar. A közösség segít minket abban, hogy a mai felgyorsult világunkban tudjunk megállni, Istenre és általa egymásra figyelni. Az itt kapott fényt, örömet és reményt szeretnénk a világba is kivinni, oda, ahová a Gondviselés helyezett bennünket.
Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a társadalmat és benne városunkat minél jobban átjárja az evangéliumi szeretet.
Selmeczi Szilvi
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 8 vendég böngészi