Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Egyetemes imahét PDF Nyomtatás E-mail

„Talán részekre oszlott Krisztus?” (1Kor 1,13) – az Apostol e figyelemfelhívó szavai adták az idei ökumenikus imahét mottóját szerte a világon. Követőinek megosztottságát előre látta Jézusunk, s ezért arra kérlelte mennyei Atyját, hogy a keresztények „legyenek mindnyájan egy, amint te Atyám és én egy vagyunk, úgy ők is egységben éljenek, s így hitelesen tegyenek tanúságot rólunk” (vö. Jn 17,21)

Megvallom, eddig kevés alkalommal vettem részt az egységért imádkozók közösségében, de a mostani imahéten elemi erővel tört rám a fájdalom amiatt, hogy mi keresztények mennyire megosztottak vagyunk, s így a Krisztusról való tanúságtételünk hitele csorbát szenved. Mindezek ellenére bizton hiszem, hogy „ami embernek lehetetlen, az Istennek lehetséges” (Lk 18,27).

Szokol Lajos

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 21 vendég böngészi