Címlap Hírek A keresztények egységéért
Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

A keresztények egységéért PDF Nyomtatás E-mail

Jézus kifejezett akarata volt, hogy az őt követők szeressék egymást, hiszen ebből lesz felismerhető Isten irántunk való szeretete. Ha a történelmi viszontagságok okozta ellenségeskedésre vagy a szívünkben is megbújó idegenkedésre gondolunk, bizony van mit jóvátennünk!

 

Immár egy évszázados hagyomány, hogy Szent Pál apostol megtérésének ünnepnapjához (január 25) kötődő hét során a különböző felekezetű krisztushívők egymás templomába ellátogatnak, hogy imádságos módon építsék egységüket. Szerte a földkerekségen, idén január 18-25 napjaiban tartják az ökumenikus imanyolcadot. E vasárnaptól vasárnapig tartó szegedi programsorozatában a Kalkuttai Boldog Terézről nevezett templomunkban január 23-án, péntek 18 órakor házigazdák voltunk. Igét hirdetett Szaplonczay Miklós görögkatolikus parókus, a taizéi énekes imádságot fiataljaink vezették.

Thorday Attila
plébános

 

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi