Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Passiójáték a Ligetben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

"Királyi zászló jár elől, keresztfa titka tündököl…" Ezzel a szép népénekkel indult és záródott - mintegy keretet adva - a virágvasárnapi szabadtéri Csíksomlyói passiójáték az újszegedi Ligetben. Egyedülálló és különleges volt ez a virágvasárnapi esemény városunkban, hiszen első alkalommal láthatott, hallhatott a közönség Szegeden szabadtéri passiójátékot.

Bővebben...
 
Lelkigyakorlat PDF Nyomtatás E-mail

A nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédek mindig nagyon tartalmasak, elgondolkodtatóak, valójában mély lelki felkészülésre serkentenek bennünket húsvét misztériumának megértéséhez. Az idei évben sikerült megnyerni Dr. Sávai János nyugalmazott teológiatanárt, aki nem ismeretlen egyházi közösségünk körében, hiszen több alkalommal misézett már mindkét templomunkban. Rendkívül bölcs, jóságos, szelíd, időnként humoros tanításából mindannyian sokat tanulhattunk, szentbeszédeiből gazdagon töltekezhettünk. Már a szentmise kezdetén elhangzott indító gondolatai ráhangoltak bennünket az intenzív jelenlétre.

Bővebben...
 
A keresztények egységéért PDF Nyomtatás E-mail

Jézus kifejezett akarata volt, hogy az őt követők szeressék egymást, hiszen ebből lesz felismerhető Isten irántunk való szeretete. Ha a történelmi viszontagságok okozta ellenségeskedésre vagy a szívünkben is megbújó idegenkedésre gondolunk, bizony van mit jóvátennünk!

Bővebben...
 
Hittanosok a Dunakanyarban PDF Nyomtatás E-mail

Az őszi iskolai szünetben plébániánk gimis hittanosainak java része a Pilisben járt egy háromnapos kiránduláson. Szállásunk a dömösi plébánián volt, ahonnan csillagtúraszerűen jutottunk el a Rám-szakadékot megmászva Dobogókőre, vagy másnap eljutottunk a Vadállókövekhez és a Prédikálószékhez, hogy onnan csodáljuk meg a Dunakanyart.

Bővebben...
 
Képviselőtestületi választás PDF Nyomtatás E-mail

November 8-9-én, a szombat-vasárnapi szentmisék keretében megtartottuk az egyházközségi képviselőtestületi választásokat. A jelöltállítás a korábbi képviselők feladata volt, s a jelöltlistán az októberi Liget Hírmondóban ismertettük. A szavazásban részt vehetett minden plébániához tartozó nagykorú hívő, aki részt vett a hétvégi szentmisék valamelyikén.

Bővebben...
 
Testvérplébániánk látogatása PDF Nyomtatás E-mail

Ahogy léteznek testvérvárosok, úgy létezik testvérplébánia is, legalábbis számunkra, hiszen a Kalkuttai Teréz anya tiszteletére szentelt templomépületünk és a marosvásárhelyi Szent Család templom, mint két testvér, úgy hasonlítanak egymásra, pedig a tervezők nem ismerték egymást.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Ki olvas minket
Oldalainkat 9 vendég böngészi