Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Kisgyerekes családok miséje PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Juhászné Marika   

Minden hónap második vasárnapján 17 órakor a Teréz anya templomban szentmisén várja Jézus a kisgyermekeket szüleikkel együtt. Flóri atya már az ajtóban fogadja az érkezőket. A kicsik otthonosan mozognak a szentmise alatt, mert Flóri atya feladatokkal látja el őket.

Bővebben...
 
Missa Juventutis – az ifjúság miséje PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pechan Zoltán   

2014. január 5-én ½ 10 órakor ünnepi szentmisén vehettek részt a hívek az Újszegedi Szent Erzsébet templomban. A misén elhangzott Tamás Gergely Alajos 1964-ben bemutatott, az ifjúság számára komponált miséje, a Missa Juventutis. Bár Vízkereszt miséje az idén hétfőre esett, a vasárnapi mise az ünnep megelőlegezése volt az előadók szándéka szerint, melyre ifjak és gyerekek lelkes kis csapata nagy lelkesedéssel tanulta a művet és ajánlotta fel az ünnep fényének emelésére.

Bővebben...
 
Megújult a toronyóra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Thorday Attila   

Hosszú évek után végre sikerült felújíttatni az Erzsébet-templom toronyóráját, amely immár pontosan jár és égszínkék éjszakai megvilágítást kapott. A reggel 6-tól este 10-ig óránként való gongatásával arra figyelmeztet, tegyük meg a jót, amíg lehetőségünk van rá!

Bővebben...
 
Kézműves családi nap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Aradi Mária   

Nagy érdeklődéssel vártuk a plébániánkon még új kézműves foglalkozással, játékkal, hagyományőrzéssel egybekötött programot. A türelmet, kitartást igénylő kézimunkák először nehezen indultak, mert nem mindenki találta meg rögtön a helyét, de ahogy ráéreztek az alkotás örömére a kisebbek és nagyobbak is jól érezték magukat. Így születtek meg a kis bohócok, a királyfik és királylányok.

Bővebben...
 
Betlehemezés PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi hittanos gimnazisták kis csapata, Karácsony előtt, egy régi szokás felelevenítésével, betlehemezni indultak. A pásztorok felvették a bundát és angyalok, örömhírt éneklő társak kíséretében családokhoz látogattak el, hogy régies ízű beszéddel, egy kis betlehemes játékkal eljuttassák a Kisjézust minél több házba.

Bővebben...
 
Jónak lenni jó! PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi hívek nagylelkű támogatásának köszönhetően Karitász csoportunk is részese lehet annak az országos összefogásnak, amelynek mottója, "Jónak lenni jó!". Védőszentünk, Árpád-házi Szent Erzsébet nyomába lépve a beérkezett adományokból 39 család karácsonyi előkészületeihez járulhattunk hozzá közösen élelmiszercsomagokkal és több családnál anyagi segítséggel is.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi