Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Passió PDF Nyomtatás E-mail

A nagyhéten adták elő az újszegedi plébánia fiataljai a Passiót.

Bővebben...
 
Plébániai farsang PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

A már hagyománnyá vált farsangi bálunkat ismételten a hamvazó szerda előtti szombaton, azaz február 9-én tartottuk az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban. Bóna Lajos világi elnökünk megnyitó beszédében idézte a kezdeteket, szeretetteljes szavakkal emlékezett vissza az előző plébánosunknak, Imre atyának a farsangi bál ötlete miatti nyitottságára és annak támogatására. Ezután Kiss Ernő, a Művelődési ház igazgatója is méltatta az eddigi plébániai bálokat, dicsérte a bálozókat, majd az új plébánosunk, Józsi atya megnyitotta a bált.

Bővebben...
 
Visszatekintés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Bóna Lajos   

Novák István DLA építész, plébánia épületünk tervezőjének halálára.

Bővebben...
 
Az új plébános beiktatása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szántó Lajosné   

Január 20-án a diákmise keretében Kondé Lajos esperes atya beiktatta új plébánosunkat, Dr. Balogh József atyát egyházközségünk élére.

Bővebben...
 
Búcsú Kiss Imre atyától PDF Nyomtatás E-mail

Imre atya, aki több paptestvér koncelebrálásával újszegedi plébánosként utoljára mutatott be szentmisét a Szt. Erzsébet templomban, a hála szavaival köszöntötte a zsúfolásig megtelt templom közösségét. Hálával mondott köszönetet Istennek és a plébániai közösség tagjainak az újszegedi gyümölcsöző évekért.

Bővebben...
 
Képviselőtestületi gyűlés PDF Nyomtatás E-mail

Imre atya Olaszországba való elmenetele előtt egy utolsó összejövetelre hívta a Képviselő testület tagjait és a közvetlen munkatársakat a házastársaikkal együtt. Ezen a gyűlésen jelen volt a leendő új plébánosunk, Dr. Balogh József atya is és természetesen Perlaki Flórián atya is. Józsi atya nem ismeretlen az újszegedi közösség számára, hiszen korábban éveken át Ő tartotta a vasárnap reggeli 7 órás (később ½ 8-as) misét a Szent Erzsébet-templomban, valamint egyik évben a Teréz-templom búcsúi miséjét is. A Képviselő testület tagjai közül többen régi kedves ismerősként köszönthettük Őt. Újszegedről a hitoktatókon kívül is sokan végeztek a Szegedi Hittudományi Főiskolán, ők onnan ismerik Józsi atyát, mint teológiai tanárt és igen jó emlékeket őriznek színvonalas előadásairól. A többiek nevében is mondhatom, hogy nagy szeretettel és bizalommal várjuk új plébánosunkat!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 11 vendég böngészi