Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csányi Tekla   

Családunkban immár többedik alkalommal készültünk az Elsőáldozás ünnepére, ezúttal legkisebb gyermekünkkel, de mindegyikük más-más egyéniség lévén, ezen az ünnepen sem szerettünk volna rutinszerűen részt venni. Intenzív felkészülést kínált a négy alkalomból álló, szülőket illetve a hittanos gyerekeket megszólító találkozások, melyek formáltak bennünket. Különösen az Attila atyától kapott „szentgyónási kérdések felnőtteknek” segített sokat nekem.

Bővebben...
 
Pünkösdi zarándoklat Nyomtatás E-mail
Írta: Talló Éva   

A Ferences Világi Rend szegedi közössége 2017. június 2-5-ig buszos zarándok utat szervezett a csíksomlyói búcsúra.

Július 2-án reggel 4 órakor az Alsóvárosi Ferences Rendháztól indult a negyvenhat tagú zarándokcsoport a Kerekes házaspár vezetésével. Valamennyien készen álltunk az indulásra, hogy a búcsú adjon lelki tisztulást és megújulást mindannyiunknak.

Bővebben...
 
Mária napok PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi hagyományokhoz híven a szeptemberi két Mária-ünnep, szeptember 8 és 12 közötti napokban lelki programokra hívjuk a híveket. A 18 órai szentmiséket vendég pap celebrálja, előtte minden nap 17 órától gyónási lehetőséget biztosítunk, a szentmisét követően pedig változatos programokban vehetünk részt.

Bővebben...
 
Templombúcsú és családi nap PDF Nyomtatás E-mail

Templombúcsút és családi napot tartunk 2016. szeptember 3-án, szombaton a Boldog Kalkuttai Teréz anya templomban. Családi kalandtúra és kincsvadászat, trükkös logikai és ügyességi feladatok minden korosztálynak, vidámság, móka, kacagás.

Bővebben...
 
Bartók kórus PDF Nyomtatás E-mail

Szeged legjobb és méltán híres női kórusa, a szegedi Bartók Béla Női Kar énekelt a Szent Erzsébet templomban május 29-én. A kórus a misén is közreműködött, Csemiczki Miklós ma is élő zeneszerző nagyon szép Missa Brevisét, valamint Ave Maria című kórusművét énekelték.

Bővebben...
 
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Viktorné   

A katolikus közösségeknek talán az egyik legszebb ünnepe az elsőáldozás. Így volt ez idén május 29-én, Krisztus szent testének és vérének ünnepén („Úrnapján”) az Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomunkban a 9.30-kor kezdődő családi misén. Az ezt megelőző napon, mintegy előkészületként a szentáldozásra a 22 hittanos gyermek életében először végezhette el a szentgyónását, vagyis nyerhette el a bűnbocsánat szentségét, majd vasárnap szentáldozáshoz járultak. Nagyon készültek erre a napra, hogy tiszta szívvel és lélekkel vegyék magukhoz Krisztus testét és vérét. Erre az alkalomra eljöttek a gyerekek rokonai is, hogy együtt ünnepeljenek velük a szépen feldíszített templomunkban.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 3 vendég böngészi