Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Családi napközi PDF Nyomtatás E-mail

Teréz anya Családi Napközis csoportjaink immár harmadik esztendeje működnek a Teréz anya templom közösségi helyiségeiben. A nevünkben is követjük az irgalmasság szentjét, aki köztudottan nagy szeretettel és gondossággal fordult a legkisebbek felé. Nem akarta, hogy akár csak egy is elvesszen közülük. Teréz anya hivatását annyira komolyan vette, hogy ahol látott egyetlen üres helyiséget is rögtön meglátta benne a lehetőséget, hogy akit felkarol, azt oda telepítse, helyet keressen és otthont adjon számára. Ezzel a lendülettel kerültek napközis csoportjaink is Újszeged egyik legcsendesebb templomába, hogy igazi gyerekzsivajtól, sírástól nevetéstől tegyék annak mindennapjait életerőssé, hangossá. Nagyon hálásak vagyunk érte Attila atyának, hogy ez a szép kezdeményezés otthonra talált itt. Három csoportunk van jelenleg, amelyek összesen 19 kisgyermek ellátására jogosultak. Elsősorban 1-5 éves korú gyermekeket látunk el. Volt sok olyan kisgyermek, aki nálunk tanult meg enni, lépkedni beszélni. Bálintka nemrég került hozzánk, s elmúlt már egy éves, de járni még nem szeretett igazán. Két hónap elteltével öröm volt látni, ahogy csetlő botló kis lépéseivel a labda után fut, mert így látta ezt a többiektől, s elragadta őt is a lendület. Benedek épp csak elmúlt egy éves, mikor hozzánk került, s nem igazán volt beszédes természetű. Most is mosolyt csal az arcomra az emlék, mikor legutóbb hallottam énekelni őt szép tiszta hangon az „Én elmenetem a vásárba fél pénzen” című örök klasszikust. Két iker kislányunk Viki és Vivien, rendszeresen behívták apukájukat a templomba péntekenként, először, mert neki is meg akarták mutatni hol jártak délelőtt, utána pedig már azért, mert szépnek találták azt a különös imádságot, amit a néniktől hallottak. Csöpp gyermekek, csöpp egyéniségek. Mindegyik egyedi és megismételhetetlen csoda. Hol csöndesen, hol hangosan zengik be a teret, s vidámítják meg a szívünket nap, mint nap. Délelőttönként kis csoportokban foglalkozunk velük. Tépünk papírgombócot, gyűjtünk falevelet, beragasztózzuk és képet készítünk belőle. Gyurmázunk, énekelünk, jó idő esetén meglátogatjuk a szomszédban lakó tyúkocskákat, megcsodáljuk az őzikét, amelyik egy közeli bácsi udvarában lakik. Gyakran együtt megyünk velük bevásárolni: nem messze, csak ide a helyi zöldségeshez. Megnézzük mi termett fán, megsimogatjuk a szép almát, megkóstoljuk a szőlőt. Van igazi táncos tornaóránk, ahol együtt mulatunk. Előfordul, hogy festőecsetet ragadunk és maszatolunk egy kicsit, s ajándék lesz belőle a nagymamának. Vagy az udvari játszótéren fürdünk nyakig a homokban a szép napsütésben Röviden szólva: élünk. Együtt ünnepeljük ezt a csodálatos lehetőséget, amit Istentől kaptunk a hozzánk járó kicsinyekkel nap, mint nap.

A hozzánk látogató érdeklődő szülőket és kisgyermekeiket színes programokkal várjuk. Tippentő és Kerekítő foglalkozásokat, Ringatót tartunk, ahol az anyukák és kisbabák együtt mondókázhatnak. Hívunk zenészeket, s megrendeljük náluk a nótánkat, ahogy azt a csöpp Blankától láttuk. (A nagy zenész bácsi elé áll, csípőre teszi kezét és lábával toppant a két éves Blanka: „A félpénzemet akarom!”, s a zenész bácsi már játssza is szorgosan a nótát). Hangszerbemutató, Gyermekszínház és más, inkább a szülőknek érdekfeszítő, egészséges életmódra tanító előadások is elhangzottak már nálunk. 2017. január 1-től megszűnnek a családi napközik, de mi hivatalosan is tovább folytatjuk működésünket. Csak a forma változik, a tartalom marad. Január elsejétől a Teréz anya családi napközik hivatalos neve: Teréz anya Családi Bölcsődék. Hivatalosan is tagjai vagyunk a Szentmihályon még Attila atya ottani munkássága idején létrejött, s 2017. január elsejétől bölcsődei formában tovább működő Palánta Családi Bölcsőde Hálózatnak, amely Újszegeden kívül Szentmihályon és Klárafalván is működtet csoportokat. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, látogassanak el hozzánk, s buzdítsák erre kisgyermekes ismerőseiket is.

Elérhetőségünk:
20/255 8983
www.palantabolcsodek.hu
facebook.com/terezanyacsaladibolcsodek
Hálózati koordinátor: Szendrényi Marietta 30/249 7750

Palánta napközik

 

Letölthető adatlap

 
Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi