Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hírek
Plébániánk anyagi fenntartása PDF Nyomtatás E-mail

Miből tartjuk fenn újszegedi plébániánkat?
A plébánia anyagi fenntartása az „egyházközségi hozzájárulás” befizetéséből történik. Hívják ezt helytelenül „egyházadónak” is, bár itt szó sincs könyörtelen pénzbehajtásról, mint inkább önkéntes adományok gyűjtéséről. Tudnunk kell azonban, hogy az újszegedi hitéleti programok csakis az újszegediek adakozásából várható.

Bővebben...
 
Jegyes-iskola PDF Nyomtatás E-mail

Meggyőződésünk szerint – a valláshoz hasonlóan – a házasság sem magánügy, hanem a legszemélyesebb közügy. A kölcsönös és áldozatos szeretetben megélt házasélet nem megy magától, nem valósul meg automatikusan, amiről az ifjú szerelmesek álmodoznak. Bizony olyan vállalkozás ez, amely életre szóló.

Bővebben...
 
Kisgyerekes családok miséje PDF Nyomtatás E-mail

Minden hónap második vasárnapján 17 órakor a Teréz anya templomban szentmisén várja Jézus a kisgyermekeket szüleikkel együtt. Flóri atya már az ajtóban fogadja az érkezőket. A kicsik otthonosan mozognak a szentmise alatt, mert Flóri atya feladatokkal látja el őket.

Bővebben...
 
Missa Juventutis – az ifjúság miséje PDF Nyomtatás E-mail

2014. január 5-én ½ 10 órakor ünnepi szentmisén vehettek részt a hívek az Újszegedi Szent Erzsébet templomban. A misén elhangzott Tamás Gergely Alajos 1964-ben bemutatott, az ifjúság számára komponált miséje, a Missa Juventutis. Bár Vízkereszt miséje az idén hétfőre esett, a vasárnapi mise az ünnep megelőlegezése volt az előadók szándéka szerint, melyre ifjak és gyerekek lelkes kis csapata nagy lelkesedéssel tanulta a művet és ajánlotta fel az ünnep fényének emelésére.

Bővebben...
 
Megújult a toronyóra PDF Nyomtatás E-mail

Hosszú évek után végre sikerült felújíttatni az Erzsébet-templom toronyóráját, amely immár pontosan jár és égszínkék éjszakai megvilágítást kapott. A reggel 6-tól este 10-ig óránként való gongatásával arra figyelmeztet, tegyük meg a jót, amíg lehetőségünk van rá!

Bővebben...
 
Kézműves családi nap PDF Nyomtatás E-mail

Nagy érdeklődéssel vártuk a plébániánkon még új kézműves foglalkozással, játékkal, hagyományőrzéssel egybekötött programot. A türelmet, kitartást igénylő kézimunkák először nehezen indultak, mert nem mindenki találta meg rögtön a helyét, de ahogy ráéreztek az alkotás örömére a kisebbek és nagyobbak is jól érezték magukat. Így születtek meg a kis bohócok, a királyfik és királylányok.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Ki olvas minket
Oldalainkat 68 vendég böngészi