Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Fénylő életek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Péterffy Gabriella   

Szeptember 28-án az esti szentmise után zsúfolásig megtelt a plébánia nagyterme. Vetített képes előadásra gyűltünk össze, melynek során Edith Ramberger, a Szalvátor Nővérek Kongregációjának generális főnöknője ismertetett meg bennünket a közösség történetével és tevékenységével. Széles ívű, egyszersmind részletekben is gazdag előadásban jelenítette meg számunkra a szerzetes nővérek világát. A témára jellemző nemzetköziség még érzékelhetőbbé vált azáltal, hogy osztrák vendégünk mellett jelen voltak körünkben a rend Újszegeden is tevékenykedő tagjai, Anna Maria Pelka lengyel és Jyothi Jampana indiai nővér, valamint a magyarországi tartományfőnöknő, Moser Erika is.

Bővebben...
 
Zarándoklat Csíksomlyóra PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 7-én, a csütörtöki Társas-Kör keretében élménybeszámolókban volt részünk. Elsőként Kis Lászlóné Gyöngyi felidézte azokat az emlékeket, amikor még a Caucescu-diktatúra idején férjével és barátaikkal a Gyímesekben családoknál kaptak szállást, majd a helyiekkel gyalog zarándokoltak el Csíksomlyóra.

Bővebben...
 
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Csányi Tekla   

Családunkban immár többedik alkalommal készültünk az Elsőáldozás ünnepére, ezúttal legkisebb gyermekünkkel, de mindegyikük más-más egyéniség lévén, ezen az ünnepen sem szerettünk volna rutinszerűen részt venni. Intenzív felkészülést kínált a négy alkalomból álló, szülőket illetve a hittanos gyerekeket megszólító találkozások, melyek formáltak bennünket. Különösen az Attila atyától kapott „szentgyónási kérdések felnőtteknek” segített sokat nekem.

Bővebben...
 
Pünkösdi zarándoklat Nyomtatás E-mail
Írta: Talló Éva   

A Ferences Világi Rend szegedi közössége 2017. június 2-5-ig buszos zarándok utat szervezett a csíksomlyói búcsúra.

Július 2-án reggel 4 órakor az Alsóvárosi Ferences Rendháztól indult a negyvenhat tagú zarándokcsoport a Kerekes házaspár vezetésével. Valamennyien készen álltunk az indulásra, hogy a búcsú adjon lelki tisztulást és megújulást mindannyiunknak.

Bővebben...
 
Mária napok PDF Nyomtatás E-mail

Az újszegedi hagyományokhoz híven a szeptemberi két Mária-ünnep, szeptember 8 és 12 közötti napokban lelki programokra hívjuk a híveket. A 18 órai szentmiséket vendég pap celebrálja, előtte minden nap 17 órától gyónási lehetőséget biztosítunk, a szentmisét követően pedig változatos programokban vehetünk részt.

Bővebben...
 
Templombúcsú és családi nap PDF Nyomtatás E-mail

Templombúcsút és családi napot tartunk 2016. szeptember 3-án, szombaton a Boldog Kalkuttai Teréz anya templomban. Családi kalandtúra és kincsvadászat, trükkös logikai és ügyességi feladatok minden korosztálynak, vidámság, móka, kacagás.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 25 vendég böngészi