Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hírek
Mária napok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ágó Tiborné Ida   

Szűz Mária születésének (Kisboldogasszony) ünnepén, szeptember 8-án az újonnan kinevezett szőregi plébános, Nagy Róbert atya tartott szentmisét templomunkban.

Bővebben...
 
Kiss Imre atya látogatása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Rita   

Június 29-én, vasárnap délután közel 130-an gyűltünk össze a Jankovich utcai Fokolár Közösségi Házban, hogy egykori plébánosunkkal, Imre atyával találkozzunk. Ő 2013. január 1-e óta Firenze közeli Loppianoban él, ahol úgynevezett „Papi iskolát” vezet.

Bővebben...
 
Ifjúsági zarándoklat Taizében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Zsíros Csenge   

Néhány héttel ezelőttig, míg nem jártam Taizében, ez a név az egyszerűségében szép, könnyen énekelhető taizé-i dalokat jelentette számomra. Szegeden több helyen, köztük a mi újszegedi templomainkban is részt vettem imaórákon, és szerettem volna egyszer „élőben" is látni ezt a helyet. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy idén nyáron lehetőségem lesz eljutni Attila atya szervezésében Taizébe.

Bővebben...
 
Egyházzenei koncertek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Lucz Ilona   

Május az egyházzene, ugyanakkor Mária hónapja. Ez időben kisebb-nagyobb hangszeres együttesek, kórusok, szólisták készülnek a zenés áhítatokra, hangversenyekre templomainkban, szép muzsikájukkal dicsőítve, magasztalva az Istent. A Szent Erzsébetnek dedikált templomunkban három alkalommal, három kórus remekül összeállított programjában gyönyörködhettünk.

 

Bővebben...
 
Elsőáldozás PDF Nyomtatás E-mail

Május 18-án, elsőáldozás alkalmából 13 gyermek és egy felnőtt részesült először az áldozás szentségében.

Bővebben...
 
Nagyböjti lelkigyakorlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szalamin Edit   

Nagyböjti lelkigyakorlatunk vezetője, Dr. Fila Béla professzor úr április 5-én délelőtt tartotta meg előadását Ferenc pápa első enciklikájáról, apostoli buzdításáról, az evangélium hirdetéséről a mai világban. Szavaiból nagy szeretet és őszinte elismerés áradt a Szentatya személye és egyházmegújító törekvései iránt. Megéreztette, sőt tudatosította bennünk, hogy egy igen komoly és mélyreható változás kezdetének vagyunk tanúi. Kiemelte, hogy Ferenc pápa az újító törekvéseit új keretbe foglalja, és ez a keret a XXI. sz. globális világának társadalmi problémahalmaza.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Ki olvas minket
Oldalainkat 13 vendég böngészi