Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hirdetések
2018. december 16. PDF Nyomtatás E-mail

  • A jövő héten még lesz lehetőségünk hajnali szentmisén részt venni; az Erzsébet-templomban hétfőn és szerdán, a Teréz anya templomban kedden reggel 6 órakor. A roráte utáni szeretetvendégséget plébániai közösségeink tagjai készítik elő, melyre az egész templomi közösséget szeretettel várják.
  • Az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása a szombati vigília misék kezdetekor közösségi tagjaink közreműködésével, a 9.30-as szentmise kezdetekor pedig hittanosain által történik.
  • Advent minden vasárnapján a 9.30-as szentmise után hittanosaink pásztorjátékot próbálnak a plébánián. A hitoktatók várják a gyerekek jelentkezését a szerepek kiosztásához. A pásztorjáték december 24-én délután a 16 órai szentmisében kerül bemutatásra.
  • Szeretettel várjuk az énekelni, zenélni szerető embereket adventi zenés flashmobunkra a Dóm térre december 16-án 17.45-kor. A dóm téri vásárból indulunk, és együtt megyünk be énekelve, zenélve az esti hatos misére. Előtte 16 órakor főpróbát tartunk minden résztvevővel a Belvárosi Plébánián a Dóm mellett. A következő dalt énekeljük hangszerek kíséretével: Ébredj ember mély álmodból.
  • December 18-án, kedden, a 18 órai szentmise után az Erzsébet-templomban adventi hangversenyt ad a Szegedi Ökumenikus Kórus, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.
  • A Fokolár Mozgalom tagjai élő betlehemet mutatnak be december 22-én szombaton 15.00 órai kezdettel. Akik szeretnék megtekinteni, azokat szeretettel várják gyülekezőre a Jankovics utca sarkán, a kispostánál. Részletek a faliújságon.
  • Plébániánk idén is megrendezi december 25-én a 9.30-as szentmise után a magányosok karácsonyi ebédjét. Ha valaki ismer olyan egyedülálló embert, aki magányosan töltené ezt a szép ünnepet, kérjük, jelezze a plébánián Aradi Mártinál. Örömmel várunk segítőket is az ebédre. Részletek a faliújságon.
  • Megjelent plébániánk legújabb Liget hírmondója, mely a Toronyiránnyal együtt elvehető az ingyenes kiadványok számára fenntartott helyről.
  • Az idei évben is speciális menetrend szerint közlekednek a karácsonyi buszjáratok december 24-én, illetve a tavalyi évben bevezetett 16 óra után egy jeggyel történő korlátlan utazásra is lehetőség van. Az alábbi linken található a részletes információ: http://szkt.hu/misejaratok

 


Ki olvas minket
Oldalainkat 16 vendég böngészi