Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hirdetések
2017. október 8. PDF Nyomtatás E-mail

  • Október a rózsafüzér hónapja egyházunkban, Mária közbenjárásáért, Isten segítségéért, mindkét templomban rendszeresen rózsafüzért imádkozunk, az Erzsébet-templomban az esti misék előtt 17 órától, a Teréz-templomban pénteken és szombaton 16 órától. Ezen kívül az Erzsébet-templomban kérjük, hogy aki szívesen vállal előimádkozást az jelentkezzen az imádságok előtt Aradi Máriánál.
  • Plébániánk Karitász csoportja várja további önkéntesek bekapcsolódását a csütörtöki ételosztásba, 16:30 – 18:00 óra között.
  • Az Egyházmegyei Karitász Központ a Szegények Karácsonyára felkészítő Alkotóházat indít október 3-tól november 28-ig keddenként 15 és 18 óra között az Ágota Kulturális és Közösségi Központban (Csongor tér 8.). Szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen bekapcsolódik az örömszerzés ilyen közvetett formájába. A vásár célja a szegények karácsonyának ünneppé tétele, főként tüzelő segély formájában.
  • Október 8-án, vasárnap délután 17 órakor kisgyermekes családi mise lesz a Teréz anya templomban.
  • Október 11-én szerdán egésznapos csendes szentségimádást tartunk az Erzsébet-templomban. A közös ima reggel 8 órakor kezdődik zsolozsmával.
  • Megérkeztek a szokásos Missziós naptárak a 2018-as évre, melynek bevételéből rászorulók részesülnek, a sokunk által ismert Sebastián, verbita atya szervezésében. A naptárakat a sekrestyében lehet átvenni 500.- forintos áron. A szervezők ezen felül adományokat is elfogadnak.
  • A Püspök Atya szeretettel hív és vár mindenkit az alábbi előadásra: „Itt élned, halnod kell” – ezzel a címmel látható október 14-én (szombat), este 8 órától, a Dóm téren, Koltay Gábor rendezésében, az Esztrád Színház szervezésében a magyar történelem legemlékezetesebb pillanatait bemutató rockmusical. A mintegy 2 órás zenés történelmi utazást tavaly júniusban, a Hősök terén láthatta először a közönség. A több száz szereplőt megmozgató, különleges színházi darabban fellép – többek között – Vikidál Gyula, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Varga Miklós Kuczmann Ágnes és Bodnár Vivien. A rockzenei alapokra épülő, szimfonikus hangszerelésű alkotásban a komáromi Magyarock Dalszínház művészei, a makói Forgatós Táncegyüttes tagja, artisták, lovasok is részt vesznek. Az ingyenesen megtekinthető előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
  • A szegedi katolikus értesítő a Toronyirány, valamint a Liget Hírmondó legfrissebb száma a kisasztalról elvehető, terjeszthető!

 


Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi