Hírek röviden

A Forráspont Lelkigondozó Szolgálat 2017. március 1-jén megkezdte működését a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség irodáján, a Dugonics tér 12. szám alatt. Bejelentkezés: elektronikusan: forraspontszeged@gmail.com; telefonon a 20-3689412 számon, vagy személyesen a Forráspont Lelkigondozó Szolgálatnál. Facebook: https://www.facebook.com/forraspontszeged

Hirdetések
2017. június 18. PDF Nyomtatás E-mail

  • Júniusban minden esti szentmise előtt 17.45-től Jézus Szíve litániát imádkozunk az Erzsébet-templomban.
  • A Teréz-templomban minden szentmise előtt negyed órával Jézus Szíve litániát, a pénteki és szombati litániák előtt rózsafüzért is imádkozunk.
  • Az újszegedi Liget Társulat vasárnap este 21 órakor mutatja be újból Esztergomi vendégszereplése után a Godspel musicalt a Tiszacra fesztiválon.
  • A tavalyi nyárhoz hasonlóan a csütörtöki felnőttkatekézis („biblia-iskola”) a nyári szünidőben átalakul társaskörré, amikor az esti szentmisét követően egymást ajándékozzuk meg valami szellemi programmal. Az első két alkalommal, vagyis június 22 és 29-én a Szent Ágoston életéről készült kétrészes, monumentális mozifilmet vetítjük a plébániai nagyteremben. A film jobb megértése érdekében Péterffy Gabi bevezetőt mond. Tehát csütörtök 18.45-től filmvetítésre hívjuk a testvéreket.
  • A 9-12 éve korosztályú gyerekek számára hittantábort szervezünk a plébánián június 26-30. napjaiban (naponta 8-tól 16 óráig). A tábor programjában egy-egy új szentírási szakasszal ismerkedhetnek meg a gyermekek. Az Írások erkölcsi tanításának feldolgozása, megélése játékos programokkal történik, ezzel is megerősítve a keresztény családok gyermekneveléssel kapcsolatos értékeit. A programok között kézműves foglalkozások, vadasparki kirándulás, hajózás a Tiszán, látogatás a Fűvészkertbe, közösségi játékok a Ligetben, filmnézés, drámajátékok. A 10.000 forintos részvétei díj a gyermekek ebédjét, programbelépők díját, a kézműves foglalkozások eszközeinek árát fedezi. A 9-12 éves gyerekeket szeretettel várják a táborvezető hitoktatók.
  • Megjelent plébániánk Hírmondója, amelyben olvashatunk plébánosunk, Attila atya múlt vasárnap tartott jubileumi szentmiséjéről, egyházközségünk esztergomi kirándulásáról pünkösd napjaiban, továbbá a Csíksomlyón járt újszegedi zarándokok tapasztalatairól, a városi ökumenikus kórus Rómában tett útjáról, valamint arról a lelkigyakorlatról, amit a Szentírás értő olvasása után vágyódó felnőttek számára szervezünk itt a plébánián. A Liget Hírmondó szabadon elvihető a bejáratnál levő újságos asztalról - olvassuk és osszuk meg másokkal is!

 


Ki olvas minket
Oldalainkat 41 vendég böngészi