Hírek röviden

Plébániai könyvtárunk kifejezetten vallási, hitéleti, egyházi könyvekre szakosodott, hogy az érdeklődőket segítse. Lehetőség van helyben olvasásra és kölcsönzésre egyaránt. A nyitva tartási idő kedd 16.00-17.30 között.

Hirdetések
2018. február 11. PDF Nyomtatás E-mail

  • Most vasárnap du. 5 órakor a Teréz-templomban szentmisét ünneplünk az óvodás korú gyermekeket nevelő családokkal.
  • Február 14-én Hamvazószerda; az egésznapos szentségimádás ismét a plébánia nagytermében lesz a szokásos módon.
  • Hamvazószerda és Nagypéntek a szigorú böjtölés ideje, ami azt jelenti, hogy akik a 14 évet betöltötték, azok nem fogyaszthatnak húst, továbbá a 18-60 éves kor közötti hívek naponta háromszor étkeznek egyszeri jóllakás mellett. Akik betegség miatt nem tudják ezt megtartani, azok más módját keressék a böjtölésnek. A szent negyven nap idején minden pénteken kötelező a hústól való tartózkodás.
  • A Közéleti Kávéházi Esték programsorozat keretében kerekasztal beszélgetésnek lehetünk résztvevői. A „Kövess engem” című kiadvány kapcsán beszélget Dr. Szalay István és Dr. Hekáné Dr. Szondi Ildikó a könyv kiadójával, Vereb Istvánnal és plébánosunkkal, február 15-én, csütörtökön 16 órakor a plébánián.
  • A Pasztorális Helynökség CsaládKözPontja hirdeti, hogy február 11. és 18. között lesz a Házasság hete. A szervezők színes programsorozattal várják az érdeklődőket. A programokról a templomban kihelyezett szórólapokon, illetve a Házasság hete szegedi honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak.
  • Február 13-án, kedd este 19 órakor egyházközségi képviselőtestületi gyűlést tartunk. Várjuk a megválasztott és a póttagokat az ezt megelőző szentmisére is.
  • Plébániánk szervezésében buszos zarándoklatra hívjuk a híveket húsvéthétfőn. Felkeressük egyházmegyénk ősi templomát a délvidéki Aracs-pusztán. Az útiköltség és a meleg ebéd összesen 4.800 Ft, amit jelentkezéskor a plébániai irodán lehet befizetni.
  • A nagyböjt péntekein az Erzsébet-templomban 16.45-től rózsafüzért, 17.15-től keresztutat imádkozunk. A Teréz-templomban minden pénteken 15.30-tól rózsafüzért, 16.15-től keresztutat imádkozunk.
  • A farsangi bálon hirdettük, hogy a plébániánkon alakult amatőr színtársulat, amely az elmúlt években a szabadtéri passiójátékokat előadta, a — Liget Társulat — meghívást kapott egy külföldi turnéra: március 1-5. között Münchenben és Ausburgban a Godspell musicalt adja elő az ott élő magyaroknak. Az utazás költségeihez – a plébános atyával egyeztetve – gyűjtést szervezünk a február 17-18-i szentmisék végén, Társulatunk valamely tagja a templom bejáratánál fog állni. Aki teheti, kérjük, anyagilag is támogassa evangéliumot hirdető missziónkat!
  • Plébániai értesítőnk, a Liget Hírmondó legfrissebb száma az ingyenes kiadványok polcról elvehető és terjeszthető!

 


Ki olvas minket
Oldalainkat 71 vendég böngészi